Provincie Groningen

gezet Eerste stap oprichting Seaports Experience Center gezet 16 januari 2009

Vandaag is de eerste stap naar de oprichting van het Seaports Experience Center gezet. Het Seaports Experience Center krijgt op het terrein van arbeidsmarkt, onderwijs en informatie/promotie een coördinerende en uitvoerende functie in het Havengebied Delfzijl en de Eemshaven. Met het Seaports Experience Center willen de initiatiefnemers het bedrijfsleven en belangstellenden, zoals leerlingen, studenten en werkzoekenden, ondersteunen en informeren. Daartoe hebben Groningen Seaports, Hanzehogeschool Groningen, ISD Noordoost/Werkplein Eemsdelta, Noordelijke Regieraad Bouw en de provincie Groningen vandaag een intentieverklaring tot samenwerking getekend.

De initiatiefnemers werken de komende maanden aan een ondernemingsplan waarin de invulling van bovengenoemde functies wordt uitgewerkt. Dit plan biedt de basis voor de verdere samenwerking. Tevens zal worden gezocht naar een geschikte locatie voor het centrum. De betrokken partijen verwachten dat het centrum in het najaar van 2009 operationeel zal zijn.

Arbeidsmarkt
De Eemshaven en het havengebied Delfzijl zijn sterk in ontwikkeling en de gevestigde (en nog te vestigen) bedrijven kunnen moeilijk voldoende en gekwalificeerd personeel vinden. Dit knelpunt zal in de toekomst naar verwachting alleen nog maar toenemen. Bovengenoemde organisaties hebben daarom het initiatief genomen tot de oprichting van het Seaports Experience Center. Het centrum legt de verbinding tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.

Onderwijs
Het Seaports Experience Center richt zich tevens op het coördineren van activiteiten tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt. Zo kunnen bedrijven er in de toekomst stageopdrachten/projecten en leer-werk plekken melden en scholieren kunnen er terecht voor het vinden van een stageopdracht of leer-werk plek.

Informatie/Promotie
Het Seaports Experience Center krijgt daarnaast een informatie- en promotiefunctie. Binnen het centrum zal algemene informatie beschikbaar zijn over de Eemshaven en het havengebied Delfzijl. Daarnaast zal het Seaports Experience Center rondleidingen, excursies en bedrijfsbezoeken in het havengebied gaan verzorgen.

Dit is een gezamenlijk persbericht van Groningen Seaports, ISD Noordoost/Werkplein Eemsdelta, Hanzehogeschool Groningen, Noordelijke Regieraad Bouw en de provincie Groningen.

16 januari 2009