Ministerraad


Benoeming TNO

Persbericht | 16-01-2009

De ministerraad heeft ermee ingestemd om vice-admiraal buiten dienst J.W. Kelder voor te dragen voor benoeming tot lid van de raad van bestuur van TNO.

De heer Kelder (59) is 37 jaar werkzaam geweest binnen de Koninklijke Marine. Hij was onder meer commandant van diverse fregatten en bekleedde hoge staffuncties, met als laatste functie Operationeel Commandant der Zeestrijdkrachten. In 2007 is de heer Kelder met functioneel leeftijdsontslag gegaan.

De afgelopen weken is overeenstemming bereikt tussen TNO en het kabinet over de benoeming. Met TNO is afgesproken dat het inkomen van de heer Kelder binnen de norm van het kabinetsbeleid zal blijven. Naar aanleiding van de benoeming zal met de Defensiebonden worden gesproken over de cumulatie van de uitkering voor gewezen militairen met neveninkomsten. Ook zullen voormalige militairen en andere overheidsfunctionarissen met een uitkering uit hun vorige dienstbetrekking alleen nog voor functies in de (semi-)publieke sector worden voorgedragen als het totale inkomen binnen de norm valt.