Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg , 16-01-2009

Cafetaria doelwit van overvallers

TILBURG: De politie onderzoekt de overval op een cafetaria aan de Jan Pietersz Coenstraat. De overval werd omstreeks 20.45 uur gemeld bij de gemeenschappelijke meldkamer. Vijf overvallers waren de zaak
binnengekomen. Meerdere personen hadden een vuurwapen en bedreigden de aanwezigen in de zaak. In het cafetaria waren op het moment van de overval drie personen aanwezig, waarvan één klant en twee
personeelsleden. Van een klant en het personeel werd geld geëist onder dreiging van vuurwapens. De daders zijn er vandoor gegaan in de richting van de Pelgrimsweg en de Armehoefstraat.

De politie zocht de omgeving af naar de daders en zette hierbij onder andere een politiehond in. Ook werd sporenonderzoek gedaan en werden verklaringen opgenomen van getuigen. Vandaag zal in de omgeving een buurtonderzoek worden opgestart. Van de eigenaar van de zaak en de klant zijn aangiften opgenomen. De politie verstuurde een SMS-Alert naar omwonenden met de volgende tekst: Politiebericht: Overval Snackbar JP Coenstraat. 5 personen vuurwapen en bivakmutsen. Donkeren kleding ongeveer 1.80 m. Vluchtrichting: Spoorlijn. Tips 0900-8844.

De politie verzoekt getuigen, die zich nog niet gemeld hebben, zich alsnog te melden via telefoonnummer 0900-8844. Mensen die meer informatie hebben over de overval, maar liever anoniem willen blijven, kunnen zich melden bij M. (Stichting Meld Misdaad Anoniem) via telefoonnummer 0800-7000.

9 aanhoudingen voor openlijke geweldpleging

TILBURG: De politie hield donderdagavond in totaal 9 personen aan, nadat twee groepen met elkaar in conflict waren gekomen. Het begon met woorden en vechten in de Heuvelstraat en ontaardde even later op de Broekhovenseweg in een steekpartij en mogelijke bedreiging met een vuurwapen.

Rond 20.00 uur meldde een getuige donderdag een vechtpartij in de Heuvelstraat. Een groep mannen zou hier met elkaar op de vuist gaan. Aan de hand van het signalement werd in de Telefoonstraat een
18-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij zou de tegenpartij meerdere malen hebben geslagen. De gedupeerde was op dat moment al verdwenen. De man werd aangehouden voor verstoring van de openbare orde. Hij is na aankomst op het politiebureau in vrijheid gesteld.

Op dat moment kwam er melding binnen dat er op een parkeerplaats bij een supermarkt aan de Broekhovenseweg iemand een pistool zou hebben getrokken. Bij aankomst bleken de daders te zijn vertrokken in een auto. Een 18-jarige Tilburger was met een mes in zijn hand gestoken, maar had geen directe medische zorg nodig. Hij liet zich behandelen bij de eerste hulp van het ziekenhuis en meldde zich later weer op het politiebureau.
Even later kwam de auto met de man die het vuurwapen zou hebben getrokken de parkeerplaats weer op gereden. De vier inzittenden van de auto, een 18-jarige Tilburgse, een 19-jarige Tilburger, Een 16-jarig meisje uit Goirle en een 24-jarige man uit Tilburg, zijn aangehouden direct aangehouden.
Van de andere partij werden een 16-jarige Tilburger, een 18-jarige Tilburger (de man die gewond raakte aan zijn hand), een 21-jarige Tilburger en een 17-jarige Tilburger aangehouden voor betrokkenheid bij de openlijke geweldpleging.

De parkeerplaats en de supermarkt zijn door de politie tijdelijk afgesloten in verband met onderzoek. Er is tijdens het onderzoek geen vuurwapen aangetroffen. Technisch rechercheurs hebben sporenonderzoek verricht en van getuigen zijn verklaringen opgenomen. Twee getuigen meldden een boksbeugel te hebben gezien, maar over een vuurwapen is niet gesproken.

De twee vrouwen zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Ze verklaarden getuige te zijn geweest van de vechtpartij, maar er niet bij betrokken te zijn geweest. De rest van de verdachten is ingesloten voor verder onderzoek.

Drie fietsendieven aangehouden

TILBURG: Vrijdag werd rond 03.45 uur gezien hoe drie personen drie afgesloten fietsen oppakten en meenamen op de Hendrikhof. Medewerkers van cameratoezicht zagen dit gebeuren en agenten gingen poolshoogte nemen. Bij het zien van de politie lieten de drie de fietsen vallen en zetten het op een lopen. In de Sophiastraat en op de Hendrikhof werden de drie verdachten, een 19-jarige Tilburger, een 18-jarige Roosendaler en een 19-jarige Tilburger, aangehouden. Ze zijn ingesloten. De fietsen zijn teruggeplaatst in de fietsenstalling.

Beschonken bestuurder rijdt met ontzegging

GOIRLE: De politie wilde vrijdag rond 03.00 uur een auto controleren op de Van Haestrechtstraat. De bestuurder voldeed aan een stopteken. Bij aanspreken van de bestuurder sloeg de motor uit. De 27-jarige man uit Goirle bleek onder invloed van alcohol. Hij is aangehouden en onderging op het politiebureau een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 800 ug/l. De verdachte bleek al een rijontzegging te hebben en was dus niet in bezit van een geldig rijbewijs. Hij kreeg een
rijverbod van 11 uur en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Rocco houdt inbreker aan

TILBURG: De politie kreeg vrijdag om 00.45 uur melding dat er een ruit werd vernield op het Bernardusplein. De dader zou zijn weggelopen, maar even later weer terug zijn gekomen. Bij aankomst bij het
winkelpand zag de politie twee personen wegrennen. Een van hen verdween uit het zicht. De ander werd te voet gevolgd. Bij het lokaliseren van de verdachte is een diensthond ingezet. Aan de hand van de waarneming van politiemensen en geursporen kon de 18-jarige verdachte uit Tilburg aangehouden worden in bosschages. De man is ingesloten. Onbekend is welke goederen er uit het pand zijn
weggenomen. De politie heeft sporenonderzoek verricht en het pand afgedicht.

Twee veelplegers aangehouden voor auto-inbraak

TILBURG: De politie kreeg donderdag om 23.20 uur een melding van een auto-inbraak aan de Anna Paulownahof. Een getuige zag twee mannen inbreken in een auto. De politie trof twee mannen aan op de kruising tussen de Primus van Gilsstraat en de Piusstraat. Ze voldeden aan het signalement en zijn aangehouden. De 19-jarige Tilburger en de
22-jarige Tilburger waren in bezit van inbrekerswerktuigen. Deze zijn in beslag genomen. De eigenaar van de auto werd door de politie op de hoogte gesteld en verklaarde onder andere zijn navigatiesysteem kwijt te zijn, nadat de inbrekers een ruitje van de auto insloegen. De apparatuur is teruggevonden in de omgeving met behulp van diensthond Rocco. De verdachten, beiden veelplegers, zijn ingesloten en verhoord. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Vier aanhoudingen na vechtpartij

TILBURG: De politie verrichtte donderdagmiddag vier aanhoudingen na een conflict in de Reitse Hoevenstraat. Om 13.30 uur meldde een getuige dat er werd gevochten bij de ingang van het winkelcentrum. Een van de betrokkenen zou een mes bij zich hebben.
Op de Alphonsusstraat zag de politie een jongen met een bebloed gezicht lopen. Hij werd aangesproken en bleek in bezit van een klapmes. De 15-jarige Tilburger verklaarde te zijn mishandeld door een leeftijdsgenoot en zijn vader na een conflict. Op aanwijzen van de verdachte hield de politie een 43-jarige man en zijn 15-jarige zoon aan. Ook een 17-jarige jongen uit Tilburg verklaarde door de vader te zijn mishandeld. Ook hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de mishandelingen en is aangehouden. De politie onderzoekt het aandeel van de vier verdachten bij de mishandelingen.
De 15-jarige jongen is naar het ziekenhuis vervoerd en hier werd geconstateerd dat hij een hersenschudding had. De jongen is in vrijheid gesteld.

Maandag in Bureau Brabant

Willie van Wanrooij overleden in Tilburg
Op maandag 21 april 2008 overlijdt de 50-jarige Willie van Wanrooij aan verwondingen, die hij heeft opgelopen bij een confrontatie met een of twee mannen in zijn huis aan de Ijskelderstraat in Tilburg. Na een melding treft de politie hem zwaargewond aan in de woonkamer.
Het onderzoek is nog niet afgesloten en dus komt de politie nogmaals terug met deze zaak. Er is een beloning uitgeloofd door de
hoofdofficier van justitie in Breda van 15.000,- voor de informatie, waardoor deze zaak alsnog kan worden opgelost.

Uitzending
De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 19 januari 2009 om 18.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald , de laatste uitzending is op dinsdag 20 januari om 17.00 uur.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 16-01-2009 14:34 | © Regio Midden en West Brabant |