Politie Noord-Holland-Noord

Getuigenoproep gewapende overval op woning

Schagen, 16-01-2009 o Vrijdagochtend 16 januari vond rond 06.15 uur een gewapende overval plaats op een woning aan de Eksterstraat. De 51-jarige bewoner en zijn vrouw lagen te slapen, toen er een gewapende man bij hen de slaapkamer in kwam.

De man schreeuwde naar hen dat hij geld wilde. Gelijk hierop kwam er een tweede gewapende man de slaapkamer binnen. Door optreden van de bewoner sloegen de mannen echter op de vlucht. Er werd niets meegenomen.

Het signalement van daders luidt:

Dader 1: 18 à 19 jaar oud, 1.80 lang, tenger postuur, een rond gelaat, een Zuid-Europees uiterlijk en een buitenlands accent. Hij droeg een zwart bomberjack met een capuchon.

Dader 2: 20 à 25 jaar oud, 1.85 à 1.90 lang, gespierd postuur, een Zuid-Europees uiterlijk en een buitenlands accent. Hij droeg een donkere jas met een capuchon.
De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u vrijdagochtend rond bovengenoemd tijdstip op in de dagen voorafgaand aan de overval iets verdachts gezien op of in de omgeving van de Eksterstraat? Neemt u dan contact op met de Recherche in Schagen via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).