Gemeente Nieuwegein


Onduidelijkheid over Palmtorens

vrijdag, 16 januari 2009
"Onduidelijkheid over Palmtorens", aldus het krantenartikel in het AD/Utrechts Nieuwsblad van zaterdag 10 januari. In het artikel wordt gesteld dat de door de binnenstadswethouder Bert Lubbinge aangekondigde start van de bouw van de Palmtorens een onterechte aankondiging was.



Binnenstadswethouder Bert Lubbinge was eerder
vorige week door Econcern topman Ad van Wijk op de hoogte gebracht van de aanstaande bouw van de eerste toren. Op dat moment was ook Econcern nog in de veronderstelling dat de bouw nu echt aanstaande was. In de loop van vorige week gooiden nieuwe ontwikkelingen roet in het eten. Over de aard van deze ontwikkelingen doet Econcern geen uitspraak.



Topman Van Wijk heeft naar de wethouder toe aangegeven het te betreuren dat Econcern de gemeente niet direct geïnformeerd heeft over de nieuwe ontwikkelingen. Daarmee had voorkomen kunnen worden dat de wethouder met het nieuws naar buiten ging en was de nu ontstane onduidelijkheid niet aan de orde geweest. Op welke termijn nu begonnen kan worden met de bouw van de eerste toren kan Econcern niet vertellen.