CDA

Koopmans: Spoedwet wegverbreding biedt snelle oplossingen voor knelpunten

De Tweede Kamer boog zich afgelopen week over de spoedwet wegverbreding. Namens de CDA Tweede Kamerfractie voerde Ger Koopmans het woord. Koopmans is groot voorstander van deze wet. Koopmans: âDe spoedwet maakt het mogelijk om snel oplossingen te bieden voor infrastructurele knelpunten.

Juist in economisch mindere tijden is het van belang dat de overheid niet in de kramp schiet, maar wegen aanlegt om files te voorkomenâ. De spoedwet regelt een versnelde aanleg van spitsstroken en andere wegverbredingen op knelpunten langs onder meer de A1, A2, A4, A9, A12, A28 en A58.

Ook kaartte de CDAâer een uitbreiding van de wet naar provinciale en gemeentelijke wegen aan. Koopmans: âDaar is er ook behoefte aan vereenvoudiging en verkorting van de proceduresâ. De minister zegde toe met de provincies hierover in gesprek te gaan en met nadere plannen hieromtrent te komen. Dit jaar komt minister Eurlings nog met een wetsvoorstel waarin ook de ideeën van de commissie Elverding vorm krijgen. Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer steunde de invoer van de spoedwet wegverbreding.

---