Studente ontwerpt nieuw sanitairgebouw camping NP De Hoge Veluwe

16/01/2009 16:15

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Leonie de Heer, studente Bouwkunde Universiteit Eindhoven, heeft de ontwerpwedstrijd voor het sanitairgebouw op de camping in Het Nationale Park De Hoge Veluwe gewonnen. Vrijdagmiddag 16 januari is door S.E. baron van Voorst tot Voorst, directeur van NP De Hoge Veluwe, bekendgemaakt dat Leonie de Heer de terechte winnaar is. Het ontwerp met de naam 'Op maat gesneden' wordt na het hoogseizoen 2009 gebouwd door Architect J. Schevers. Belangstellenden kunnen de ontwerpen van de overige studenten in het voorjaar in de filmzaal van het Bezoekerscentrum bewonderen.

Geslaagd plan

De jury was zeer onder de indruk van het plan van Leonie de Heer. "Het is een sterk concept, mooi in balans en met gevoel uitgewerkt" verwoordt de jury. "Het gebouw maakt maximaal gebruik van de gekozen plek, het is georiënteerd op de zon en biedt hierdoor volop kansen voor duurzame innovatie. Het elegante en ruimtelijke ontwerp scoort op alle relevante onderdelen; architectonische uitstraling en landschappelijke inpassing, gebruiksvriendelijkheid, praktische uitvoerbaarheid en duurzaamheid. Kortom een zeer geslaagd plan. "

Op de tweede plaats is Antoine van Erp met het ontwerp 'Like a tree' geëindigd. Winnaar nummer drie is Jeroen Groenen geworden die de naam 'Verkeerd verbonden' aan het ontwerp heeft gegeven.

Opdracht

Drie maanden hebben 11 studenten van de Universiteit Eindhoven de tijd gehad om het nieuwe sanitairgebouw voor de camping te ontwerpen. Afgelopen december zijn de ontwerpen gepresenteerd aan de jury die bestond uit ir. J. Barkhof (lid Raad van Toezicht), ir. H. Tilborg (H+N+S Landschapsarchitecten), prof. ir. J. Westra (professor verbonden aan de Universiteit Eindhoven) en ir. F. Wintermans (Quist Wintermans Architecten).

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.hogeveluwe.nl