Politie Hollands Midden

Persberichten 16/01 middag

Regio, 16-01-2009

Alphen aan den Rijn Diefstal uit bedrijf Donderdag 15 januari is ingebroken bij een café aan de Hooftstraat. Het is nog onbekend hoe men het pand wist binnen te komen. Nadat het pand was doorzocht werd er onder meer een computer, geld en sigaretten gestolen. De inbraak werd later in de middag ontdekt. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 8844.

Alphen aan den Rijn Diefstal autobanden met velgen In de avond van donderdag 15 of de nacht van vrijdag 16 januari zijn van drie autos de banden met velgen gestolen. De diefstal vond plaats bij twee autobedrijven op de Curieweg. Men trof de drie autos aan zonder de banden en staand op gestapelde tegels. De politie doet onderzoek en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 8844.

Gouda Politie onderzoekt diefstal boot De politie heeft donderdag 15 januari twee inwoners van Gouda, van 19 en 20 jaar oud aangehouden. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn bij een diefstal van een rubberboot in Reeuwijk rond de jaarwisseling. De politie onderzoekt de rol van de twee mannen, zij zijn allebei ingesloten voor het verdere onderzoek.

Gouda Onderzoek naar mishandeling De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van een medewerkster van een cafetaria aan de Oosthaven. Twee jongens kwam donderdag 15 januari rond 21.00 uur de cafetaria binnen en bestelden eten. Een van de jongens klaagde, nadat hun bestelling was gebracht, over zijn milkshake. De jongen was het niet eens met het antwoord van de medewerkster en gooide boos zijn milkshake tegen de koelkast. Hierop liepen beide jongens de zaak uit. De medewerkster is de jongen achterna gelopen en hem verzocht de koelkast schoon te maken. Omdat hij doorliep heeft de medewerkster hem beetgepakt. Hierna volgde er een worsteling waarbij de medewerkster geduwd en geslagen werd. De jongen is er daarna vandoor gegaan. De andere jongen die zich afzijdig had gehouden liep hem achterna. De politie heeft later in de avond een Gouwenaar aangehouden op basis van het signalement. Hij is na het afleggen van een verklaring weer heengezonden. Onderzocht wordt of hij inderdaad betrokken was.

--- einde berichten ---