Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom , 16-01-2009

Politie pakt bestuurder met ruim 550 gram harddrugs

ROOSENDAAL: De politie zag vrijdag even na middernacht een auto de spoorwegovergang over rijden, terwijl de lichten van de overgang nog aan waren. De bestuurder kreeg een stopteken en gaf hieraan gevolg. Hij werd aangesproken, omdat agenten hem een bekeuring aan wilden zeggen. In de auto zag men bij het aanspreken enkele henneptoppen liggen. Bij doorzoeking van de auto werden meerdere verpakkingen met harddrugs gevonden, vermoedelijk cocaine. In totaal bleek de drugs ruim 550 gram te wegen De 25-jarige man uit Roosendaal was ook in bezit van enkele xtc-pillen, 13 gram hennep en een geldbedrag van meerdere honderden euro's. De politie heeft alle goederen in beslag genomen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Drie runners aangehouden bij

BERGEN OP ZOOM: Het team Courage van de politie controleerde
donderdagmiddag en avond op verschillende momenten in de omgeving van het Sint Catharinaplein in verband met mogelijke drugsrunners. Onlangs is in de omgeving van het plein een coffeeshop voor bepaalde tijd gesloten. De shop sloot voor vier maanden, nadat deze een te grote voorraad softdrugs bleek te hebben.
Bij de controle werden drie drugsrunners aangehouden. Van hen zijn verklaringen opgenomen en ze zijn met een bekeuring in vrijheid gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg

Inwoner Bergen op Zoom aangehouden voor huiselijk geweld

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft donderdagavond omstreeks 19.15 uur op de Markgravenlaan een 25-jarige man uit Putte aangehouden die verdacht wordt van huiselijk geweld op het adres van zijn 34-jarige ex-vriendin in Bergen op Zoom. Aangifte werd gedaan door een 40-jarige man uit Bergen op Zoom Hij verklaarde dat hij bij zijn 34-jarige vriendin op bezoek was. Plotseling hoorden ze een trap tegen de voordeur. Ze keken naar buiten en zagen daar haar ex vriend staan, die dreigde de aangever kapot te maken. Hij eiste dat ze beiden naar buiten kwamen. Hier ging het slachtoffer uiteindelijk op in. Hij deed de voordeur open en kreeg toen direct een vuistslag in zijn gezicht. De verdachte drong de woning binnen en dreigde de aangever met een mes.
Uiteindelijk wist het slachtoffer naar buiten te vluchten en alarm te slaan. De politie localiseerde de verdachte op de Markgravenlaan. De verdachte verzette zich bij zijn arrestatie waardoor er pepperspray moest worden ingezet. Uiteindelijk kon hij onder controle worden gebracht. Hij blijkt een straat- en contactverbod te hebben, de politie legt hem daarom ook huisvredebreuk ten laste. Het slachtoffer moest op de huisartsenpost twee verwondingen boven een wenkbrauw laten hechten. De verdachte is in verzekering gesteld.

Auteur: Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 16-01-2009 16:39 | © Regio Midden en West Brabant |