FNV: "Het mag wel wat pittiger"

16/01/2009 16:59

FNV Vakcentrale

"Het mag wel wat pittiger", dat stelt Nederlands grootste vakcentrale in een eerste reactie op de jongste plannen van Balkenende c.s. om de kredietcrisis te lijf te gaan. "Het kabinet blijft steken in het plakken van pleisters: "Kredietfaciliteiten, exportgaranties en een fonds voor de nieuwbouw van ziekenhuizen, allemaal prima natuurlijk. Maar van een massieve inzet op mensen en dus op werk is geen sprake.", aldus de FNV.

Weliswaar is de FNV blij met de eerder deze week aangekondigde verlenging van de regeling voor werktijdverkorting, maar het had best wat ruimhartiger gekund. Opnieuw wijst de FNV in dit opzicht naar lichtend voorbeeld Duitsland dat een regeling heeft van drie keer zes maanden werktijdverkorting.

Nederland dreigt de slome Henkie van Europa te worden waar het gaat om de crisisaanpak: "Landen als Duitsland en Frankrijk gaan heel wat voortvarender te werk. Dat lijkt wat tegenstrijdig als je bedenkt dat een prominent lid van het kabinet deze week in zware bewoordingen waarschuwt voor "massaontslagen".





http://www.fnv.nl