Waterschap Zeeuws-Vlaanderen

waterschap?

Wie bedenkt naam voor nieuw waterschap?

Op 1 januari 2011 fuseren waterschap Zeeuwse Eilanden en waterschap Zeeuws-Vlaanderen tot één Zeeuws waterschap. Dit proces is inmiddels in volle gang. Een belangrijk onderdeel van het fusieproces is de naamgeving van het nieuwe Zeeuwse waterschap. De waterschappen willen de Zeeuwse bevolking en de waterschapsmedewerkers betrekken bij het bedenken van een nieuwe naam. Via een prijsvraag, waaraan elke Zeeuwse burger of Zeeuwse waterschapsmedewerker kan deelnemen, gaan de schappen op zoek naar een naam. De beste inzending wordt beloond met een prijs ter waarde van 500 euro.

Deelnemers kunnen hun inzending van 16 tot 30 januari sturen naar een gratis antwoordnummer van één van de beide waterschappen of naar een speciaal e-mailadres. De exacte voorwaarden zijn op te vragen bij de waterschappen of door hier (pdf) te klikken. De winnaar van de prijsvraag wordt in maart 2009 bekendgemaakt. De prijsvraag is ook bekendgemaakt via advertenties in de Zeeuwse dagbladen. Klik hier (pdf) voor de advertentie.

De keuze van een naam voor een nieuwe organisatie moet zorgvuldig gebeuren. Om deze reden hebben de besturen van beide waterschappen een naamgevingscommissie ingesteld. Deze commissie beoordeelt de inzendingen aan de hand van een aantal voorwaarden. Uit de inzendingen worden drie namen geselecteerd die worden voorgelegd aan het bestuurlijk overleg. Hierin hebben bestuurders van beide waterschappen zitting. Het bestuurlijk overleg legt vervolgens één naam voor aan de algemene besturen van de waterschappen.

Deelnemers kunnen hun inzending tot 30 januari a.s. sturen naar:

Waterschap Zeeuwse Eilanden Waterschap Zeeuws-VlaanderenT.a.v. Naamgevingscommissie
T.a.v. Naamgevingscommissie
Antwoordnummer 700 Antwoordnummer 300 4330 WB MIDDELBURG 4530 VB TERNEUZEN fusie@wze.nl
fusie@wszv.nl

Terneuzen/Middelburg, 16 januari 2009