VVD


16-1-2009

Hans van Baalen krijgt mensenrechtenprijs jongeren ChristenUnie

VVD-Tweede Kamerlid Hans van Baalen is door de jongerenorganisatie Perspectief van de ChristenUnie uitgeroepen tot Engel voor het Jaar 2009.

Perspectief-voorzitter IJmert Muijlwijk reikte de Engel 2009 aan Van Baalen uit onder erkenning van diens grote inzet voor de mensenrechten in het algemeen en vervolgde christenen in het bijzonder, zonder dat hij zich hierop laat voorstaan.

CU-fractievoorzitter Arie Slob gaf aan dat de CU-fractie de samenwerking met de VVD op het gebied van mensenrechten zeer waardeert. Hij zei Van Baalen node naar Brussel te zien vertrekken, maar vertrouwde erop dat Van Baalen in het Europees Parlement en als voorzitter van de Liberale Internationale zich met extra kracht zal inzetten voor de mensenrechten. Hierbij noemde hij schendingen van mensenrechten en vervolging van christenen in China, Indonesië, Irak, Iran, Syrië en Turkije en vele andere landen.

Voor Slob was het niet toevallig dat enige jaren geleden ook Hans Wiegel Engel van het Jaar was geworden voor zijn standpunt ten aanzien van de vrijheid van onderwijs. Van Wiegel naar Van Baalen was voor Slob niet zo'n grote stap. Beiden zijn klassieke liberalen die respect opbrengen voor christelijke politici en christelijke idealen in de politiek en niet de waan van de dag volgen, maar hun liberale idealen trouw blijven.

16 januari 2009

Hans van Baalen: www.hansvanbaalen.nl