Gemeente Spijkenisse


Het nieuwe centrum genomineerd voor jaarprijs NRW

16 januari 2009

Jury Nederlandse Raad van Winkelcentra

Jury verrast door creatief gebruik aanwezige hoogteverschillen in winkelcentrum

Het nieuwe centrum van Spijkenisse is door de Nederlandse Raad van Winkelcentra (NRW) genomineerd voor de jaarprijs `het beste winkelcentra in Nederland' in 2009. Concurrenten zijn onder andere winkelcentra in Den Haag, Hilversum, Tilburg en Maastricht.

Op woensdagmiddag 14 januari 2009 bezocht een jury die bestond uit 11 leden vergezeld van een cameraploeg het vernieuwde centrum.

De burgemeester heeft de bezoekers verwelkomd en aangegeven hoe de transformatie de bewoners van Spijkenisse heeft geraakt. De heer Koopmans, de ontwikkelaar van het nieuwe centrum, presenteerde aan de hand van beelden het vernieuwingsproces. Een boeiende presentatie waarin ook een videoboodschap van wethouder 't Hart was opgenomen. Daarna ging het gezelschap met eigen ogen kijken of de ambitie van Spijkenisse is waargemaakt.

De jury was onder de indruk van de veranderingen die het centrum heeft doorgemaakt. Men was verrast over de inpassing en verwevenheid van de winkels over meerdere lagen.

Naast de ruimtelijke transformatie zijn er tevens veel organisatorische zaken aangepakt zoals maatregelen in het kader van schoon, heel en veilig, bewaking en het totstandkomen van één winkeliersvereniging voor het kerncentrum. Ook hier had de jury waardering voor.

Medio april wordt duidelijk wie de winnaar is. Spijkenisse is trots om bij de zeven genomineerde winkelcentra te horen en wacht de uitkomst met spanning af.

Externe links


* Nederlandse Raad van Winkelcentra (NRW) [Let op! De website www.nrw.nl opent in een nieuw venster]