Gemeente Leeuwarden

Bewonersverhalen Blitsaerd: 'Elke dag een ander schilderij'

Bron: Gemeente Leeuwarden en Windgroep (15-01-2009)

De website van het nieuwe stadsdeel Blitsaerd is vernieuwd. Naast informatie over de diverse projecten en ontwikkelingen van deze nieuwe wijk zijn nu ook bewonersverhalen te lezen. Naast de verhalen zijn fotoalbums te bekijken en is het onlangs verschenen boek 'Natuur als buur' te downloaden.

Inmiddels krijgt de wijk Blitsaerd steeds meer vorm. Veel kavels zijn verkocht en bebouwd. Blitsaerd is een groene, waterrijke woonwijk op nog geen 10 minuten fietsen van het centrum van Leeuwarden met vrije bouwkavels en projectmatige woningen. De centrale havenkom beschikt over 50 ligplaatsen welke bestemd zijn voor de bewoners van Blitsaerd.

Blitsaerd is een wijk die aan de zuidzijde begrensd wordt door de Bonkevaart, één van Neerlands meest bekende vaarten. In zomertijd een vaarroute voor de vele waterliefhebbers en tijdens een hele strenge winter de finish van de Elfstedentocht. Blitsaerd is een wijk die garant staat voor een ongekend gevoel van vrijheid. Door de weidsheid van de prachtige omringende natuur. Door de opzet en kavelverdeling. Wonen in Blitsaerd is dan ook wonen met allure. Een goed uitgangspunt voor mensen die weten hoe van het leven te genieten.

Bezoek de vernieuwde site op www.blitseard.nl.