Deelgemeente Oud-West Amsterdam


Kerstbomenactie Oud-West levert 100 euro voor WNF op

16 januari 2009

Kinderen uit Oud-West hebben 135 oude kerstbomen ingeleverd in het kader van de actie `Een Piek voor een kerstboom'. Ze verdienden er een zakcentje mee en steunden meteen het Wereld Natuur Fonds. Er is een bedrag van EUR90,- ingezameld. Het stadsdeel heeft het bedrag afgerond naar EUR100,-.

Een volle aanhanger

Op 7 januari werd er wat afgesleept in Oud-West. Enkele kinderen hadden het handig aangepakt: met hulp van hun ouders kwamen ze met een aanhanger, volgeladen met kerstbomen. Ze haalden daarmee een leuk bedrag op, want elke drie bomen leverde 2 euro op voor de brenger, en voor het Wereld Natuur Fonds.

Goede actie

Portefeuillehouder Yvonne Lammers vindt het een geslaagde actie: "Graag wil ik alle kinderen bedanken die hebben meegedaan, want dankzij hen is er een mooi bedrag opgehaald voor een organisatie die heel goed werk doet. Een hele goede actie!"

Gescheiden inzameling levert wat op

Het stadsdeel zamelt kerstbomen al enkele jaren apart in, zodat ze gerecycled kunnen worden. Uit kerstbomen wordt namelijk biobrandstof gewonnen. Met deze actie wilde het stadsdeelbestuur het nut van gescheiden inzameling op een ludieke manier onder de aandacht brengen.