Ingezonden persbericht


Persbericht

Notter, 10 januari 2009

Waypoint Notter ondersteunt 'ik wed dat ik het kan'

Fietsestafette Plan Nederland ook door Twente

Het RTL TV-programma 'Ik wed dat ik het kan' organiseert in het weekend van 16 t/m 18 januari de grootste fietsestafette van Nederland. Totaal ruim 700 kilometer door alle 12 provincies van Nederland. De Twentse specialist in vrijetijdsnavigatie Waypoint Notter levert een belangrijke bijdrag aan de estafette. Ook is Waypoint één van de wisselpunten: zaterdagmiddag stapt Miss Overijssel Maaike Heethaar in Notter (Wierden, bij Rijssen) op de pedalen.

Het weekend van 16 t/m 18 januari staat bij RTL 4 in het teken van de kindgerichte ontwikkelingsorganisatie Plan Nederland en Ik Wed Dat Ik Het Kan. Het hele weekend wordt er met live uitzendingen 's avonds én overdag aandacht gevraagd voor 'Because I Am a Girl'. Deze campagne richt zich op de positie van meisjes in de wereld en ondersteunt hen bij de grootste uitdaging in hun leven: het verbeteren van hun levensomstandigheden en toekomstkansen.

Belangrijk onderdeel van dit actieweekend is een spectaculaire estafettetocht voor vrouwen en meisjes door heel Nederland. Leontien van Moorsel geeft op vrijdagavond 16 januari in het programma RTL Boulevard het startschot en rijdt zelf de eerste etappe. Vervolgens wordt er gedurende 48 uur onafgebroken een fietsestafette gereden waaraan verschillende bekende Nederlandse vrouwen deelnemen. De finish is tijdens de uitzending van "Ik wed dat ik het kan" op zondagavond.

RTL benaderde Waypoint om de route te ontwerpen. Waypoint ontwikkelde de GPS-fietskaart Nederland, en dat bleek een belangrijk hulpmiddel. Op basis van deze fietskaart ontwierp Waypoint de hele estafetteroute en het tijdschema. De route wordt bovendien geladen in speciale waterdichte fietsnavigatiesystemen waardoor zelfs de nachtelijke rijdsters niet kùnnen verdwalen. Ook de website waarop tevoren precies te zien is wie wanneer en waar rijdt werd ontwikkeld door Waypoint. Een belangrijke Twentse rol in deze grootste fietsestafette ooit dus.

Bovendien is Waypoint één van de wisselpunten voor de estafette: Op zaterdag 17 januari om 12.30 geeft musicalster Ellen Evers in Notter (Wierden, nabij Rijssen) het estafettepetje over aan Miss Overijssel Maaike Heethaar. Andere bekende deelnemers op etappes door de regio zijn Jet Sol, Esther Duller en Aukje en Marieke van Ginneken.
Op www.onroute.nl/ikweddatikhetkan is precies te zien wie wanneer rijdt. Via die site kunnen alle meiden en vrouwen zich ook aanmelden om een etappe (van ca. 15 kilometer) mee te fietsen, en zo bij te dragen aan de campagne. Waypoint is te vinden aan de Rijssensestraat 170 Notter (Wierden); dat is pal aan de Regge, aan de rand van de bebouwde kom Rijssen.

Voor meer informatie: zie www.ikweddatikhetkan.nl

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht