Ingezonden persbericht


Persbericht 15 januari 2009

Veelzijdig vrijdagavond- activiteitenprogramma in het Groninger Museum

Op iedere vrijdagavond en soms in het weekend organiseert het Groninger Museum voor haar bezoekers een veelzijdig activiteitenprogramma. Zo vinden er op 23 januari 2009 speciale Waterhouse voordrachten plaats. Deze worden gebracht door bekende Nederlanders waaronder Pauline Broekema (journalist), Marjoleine de Vos (dichter) en Bart Chabot (schrijver). Op 29 januari 2009, de nationale Dag van de Poëzie, worden er poëtische rondleidingen verzorgd door de dichters Jane Leusink, Ronald Ohlsen en Willem Jan van Wijk.

In de periode van 16 tot en met 30 januari 2009 worden de volgende activiteiten aangeboden:

Theatervoorstelling van t Barre Land
Speciale beeldende kunst-, muziek- en theaterperformance Wooff Wooff van ´t Barre Land met levende muziek van Roald van Oosten (Ceasar, Ghost Trucker) en de papieren creaturen van beeldend kunstenaar Sargsyan (Thieme Award 2007) als tegenspelers. Datum en tijd: vrijdag 16 januari 2009, van 20.00- 21.00 uur.

Verhaalvertellingen rondom John William Waterhouse Speciale Waterhouse voordrachten worden gebracht door bekende Nederlanders met verschillende disciplines. Pauline Broekema (journalist), Marjoleine de Vos (dichter) en Bart Chabot (schrijver) brengen hun persoonlijke ´verhaal´ geïnspireerd op de werken van John William Waterhouse. Deze ´verhaalvertellingen´ dienen vervolgens als voorbeeld voor een ´vertelwedstrijd` waarbij het publiek eenzelfde opdracht krijgt als de ´artiesten´. Deze kunnen zij inzenden. De inzendingen zullen worden beoordeeld door een vakjury bestaande uit o.a. Bert Wagendorp (journalist Volkskrant) en Tsead Bruinja (genomineerde Dichter Des Vaderlands). Op vrijdagavond 24 april 2009 is er een feestelijk vervolg in de vorm van een prijsuitreiking bestaande uit een verzorgde Waterhouse-reis naar Londen rondom de geschiedenis en het leven van de schilder. Datum en tijd: vrijdag 23 januari 2009, van 20.00- 21.00 uur.

Paper for Poetry
In de 19e eeuw waren het poëziealbum en liber amoricum zeer geliefd. Zoals Waterhouse werd geïnspireerd door grote dichters als Keats, Shelley en Tennyson, zo inspireerden anderen elkaar met mooie verzen en goede wensen. In de workshop in het Groninger Museum wordt een eigen album gemaakt rondom Waterhouse van eigen inhoud in combinatie met mooie materialen als zijde en andere ingrediënten. Datum en tijd: zaterdag 24 januari 2009, van 10.00-12.00 uur. Kosten: Volwassenen ¤15,00, kinderen ¤7,50, inclusief materiaal.

Dag van de poëzie in het Groninger Museum
Op de nationale Dag van de Poëzie worden er uitsluitend poëtische rondleidingen verzorgd door de dichters Jane Leusink, Ronald Ohlsen en Willem Jan van Wijk. Datum en tijd: donderdag 29 januari 2009, om 11.00 uur en 14.00 uur. Reserveren wordt sterk aanbevolen. Vol is vol.

Gratis toegankelijk voor museumbezoekers, tenzij anders aangegeven.

Sponsoring: De vrijdagavond wordt mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van RWE

Reserveren:
Reserveren is mogelijk bij de informatiebalie in de entreehal van het Groninger Museum of bij het boekingsbureau van het Groninger Museum via 050 3 666 555 of via boekingen@groningermuseum.nl. Internetreserveringen zijn tevens mogelijk via het web-formulier onder aan de pagina van de door u gekozen activititeit. Uw formulier wordt tijdens kantooruren verwerkt. Voor de activiteiten in het weekend kunt u tot vrijdagmiddag 16.00 uur reserveren. Meer informatie: www.groningermuseum.nl



Ingezonden persbericht