Ingezonden persbericht


***Persbericht***
Vrijdag 16 januari 2009

Update EuroSonic Noorderslag
Aftrap eerste dag, winnaar Interactive Award 2009

Aftrap donderdag 15 januari 2009
De aftrap van EuroSonic Noorderslag op donderdag 15 januari was zeer succesvol. Dit jaar was focusland België, dus extra veel Belgische bands die overal in de stad optraden. Zo bewees Triggerfinger (be) in VERA zijn status meer dan waard te zijn met een spetterend optreden, maar ook nieuw talent zoals Selah Sue (be) en Madensuyu (be) hadden het publiek in hun ban. Vele andere nieuwkomers uit Europa waaronder het IJslandse Hjaltalín, Polarkreis 18 (de) en dATA (fra) wisten het publiek te overtuigen. De uitreiking van de EBBA Awards, gisteravond in De Oosterpoort in Groningen, trok veel publiek en leverende een daverende show op.

EuroSonic Noorderslag in de media
Voor wie het heeft gemist: op zaterdagavond verzorgt de NOS op Net3 drie televisieprogramma's rondom EuroSonic Noorderslag met een registratie van de EBBA Awards, live verslag vanuit de Groningse Oosterpoort van Noorderslag en de uitreiking van de Popprijs. Internetverslaggeving ia 3FM, VPRO's 3voor12 en Faceculture gaat 24/7 door. Meer informatie hierover is te vinden op de site www.noorderslag.nl.

Interactive Award
Silence is Sexy won gisteren de Interactive Award 2009. De award is een gezamenlijk initiatief van EuroSonic Noorderslag en theFactor.e en richt zich op Europese muziekacts die zich via internet op een bijzondere wijze profileren. De award is dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. Silence is Sexy heeft zich volgens de jury het meest uitzonderlijk geprofileerd door Torrents als marketingtool te gebruiken voor hun nieuwe album. De winnaar wint een bedrag van 5000 euro. Daarnaast krijgt de band twee dagen professionele studiotijd in opnamestudio Spitsbergen. Naast winnaar Silence is Sexy waren voor de Interactive Award 2009 genomineerd: Bløf, Zuco 103, Aart Lus & Ed Lip en Georgia Wonder.

Noot voor de redactie* (*

Ingezonden persbericht