Gemeente Capelle a/d IJssel

Oud-cursisten CMS maken gebruik van de tussenoplossing

De tussenoplossing voor voormalig cursisten van de Capelse Muziekschool (CMS) blijkt naar wens te verlopen. Dat blijkt uit de laatste cijfers van de vier verschillende muziekaanbieders waarmee de gemeente afspraken heeft gemaakt.

Tussenoplossing werkt
Het college heeft met vier verschillende muziekaanbieders in en rond Capelle afspraken gemaakt om de continuïteit van muziekonderwijs te waarborgen. De aanbieders hebben zich maximaal ingespannen om de oud-cursisten van de CMS te plaatsen. Zo krijgen de vier Capelse koren bij Charles Vermeer begeleiding van hun oude dirigent. Daarnaast hebben zich bij Charles Vermeer vier cursisten gemeld voor individuele zanglessen. Drie popbandjes en twintig cursisten hebben zich gemeld bij Delta Sound Factory. EMM heeft twaalf nieuwe aanmeldingen en twee leden voor hun leerlingenorkest. Tot nu toe hebben vijfentachtig oud-cursisten van de CMS zich gemeld bij de SKVR. De SKVR verwacht alle cursisten per 1 februari geplaatst te hebben. Cursisten die zich nog niet hebben aangemeld bij de SKVR of een andere aanbieder blijven van harte welkom.

In gesprek met de nieuwe aanbieder
Het college maakt gebruik van de tussenperiode om de kwaliteit en het aanbod van muziekonderwijs nog eens goed onder de loep te nemen. De gemeente is in gesprek met de SKVR om vorm te geven aan het muziekonderwijs in de toekomst. Hoogstwaarschijnlijk zal de SKVR vanaf september de muzieklessen in Capelle oppakken.

In gesprek met de het actiecomité en de curator
Het college heeft vrijdag een constructief gesprek gehad met het Actiecomité 'In Capelle hoort een muziekschool'. Beide partijen hebben afgesproken elkaar via regelmatig overleg op de hoogte te houden. De curator is bezig met de afhandeling van het faillissement van de CMS. Er heeft vrijdag een verkennend gesprek plaatsgevonden tussen de curator en de gemeente. Hij is voornemens om de muziekinstrumenten te veilen. Er wordt nog nagedacht over mogelijke andere opties. Het gebouw aan de Fluiterlaan komt waarschijnlijk uiterlijk weer over 3 maanden ter beschikking van de gemeente.

Noot voor de redactie/