Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeente Barendrecht

Burgemeester Van Belzen reikt noodpakket Waterproof uit

BARENDRECHT (woensdag 14 januari 2009) ­ Burgemeester Van Belzen reikt vrijdag 16 januari om 12.00 uur een prijs uit aan de Barendrechtse winnaar van de Waterproof-prijsvraag, die in september 2008 is uitgezet tijdens de Wereldhavendagen. De prijsvraag is onderdeel van een voorlichtingscam- pagne van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR), waartoe Barendrecht behoort. De Barend- rechtse inzending wordt op het gemeentehuis beloond met een noodpakket.

Deelnemers aan de prijsvraag moesten verschillende vragen over de gevolgen van een overstroming beant- woorden. Zo kan bij een waterhoogte van 25 centimeter de stroom al uitvallen. Van de circa 2.000 inzendin- gen zijn er twee winnaars gekozen die een volledig noodpakket in ontvangst mogen nemen. Eén daarvan is de Barendrechtse mijnheer J. de Bruin.

Bent u Waterproof?
Door het veranderende klimaat in Nederland groeit het gevaar voor een overstroming. Ondanks inspanningen van de overheid en de VRR om het droog te houden, denken beiden na over de gevolgen van een overstro- ming. Te denken valt aan het uitvallen van de elektriciteit, afsluiten van drinkwater en gas en moeilijk begaan- bare wegen. In eerste instantie zijn inwoners op zichzelf aangewezen en is zelfredzaamheid belangrijk. De regionale campagne `Waterproof' maakt duidelijk wat men zelf kan doen om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op een mogelijke waterramp. Zo wordt onder meer gewezen op het belang van het bezit van een nood- pakket. Zie voor meer informatie www.veiligheidsregio-rr.nl

Zaklamp, radio op batterijen en kaarsen
Het ministerie van Binnenlandse Zaken voert momenteel de campagne `Heeft u al een noodpakket?'. Dit pak- ket moet in het geval van een ramp de eerste 72 uur voorzien in de eerste levensbehoeften. Het bestaat onder andere uit een zaklamp, radio op batterijen en kaarsen. Het noodpakket van mijnheer De Bruin is aangevuld met eten en drinken voor één persoon voor drie dagen, een deken en enkele verzorgingsartikelen. Benodigd- heden die geen overbodige luxe zijn als iemand drie dagen vast komt te zitten vanwege een overstroming.


Noot voor redacties


Gemeente Barendrecht