Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

"Treinverbinding Hoofdorp - Nieuw-Vennep wordt beter"

De provincie Noord-Holland zal de minister van Verkeer en Waterstaat verzoeken de frequentie van de stoptrein Hoofddorp - Nieuw Vennep te verhogen. En de verbinding Schiphol - Leiden in te brengen in het Programma Hoogfrequent Spoor (PHS). PHS is het programma dat moet leiden tot reizen zonder spoorboekje.

De bediening van station Hoofddorp gaat naar vierkeer per uur. Met ingang van de dienstregeling 2010 krijgt Hoofddorp een Intercity.

Voorts heeft de NS aangegeven bereid te zijn de mogelijkheid te bestuderen om vier keer per uur een sprinter te rijden in station Nieuw-Vennep en te volgen in hoeverre het huidige aantal treinstellen voldoende is.

En motie van PvdA statenlid Gohdar Massom waarin hij pleitte voor betere treinverbinding op het traject Hoofddorp- Nieuw Vennep is afgelopen jaar door Provinciale Staten van Noord-Holland breed aangenomen.

Het Venneper statenlid Gohdar Massom, constateert dat de treinen tussen Schiphol en Leiden met name in de spitsuren overvol zijn en dat een frequentie van twee treinen per uur, gelet op het inwonertal van Hoofddorp en Nieuw-Vennep, te laag is. Verder wijst hij erop dat de inwonertallen in de toekomst alleen nog maar toe zullen nemen. .

Massom is verheugd met de toezeggingen van de provincie en de NS en hoopt op een snelle uitvoering, "Met betere treinverbinding wordt de Haarlemmermeer als woon-en werkgebied aantrekkelijker".

*** EINDE PERSBERICHT ***