Ingezonden persbericht


Persbericht

"Bedrijven moeten juist nu volop investeren" aldus Wiertz Personeelsdiensten

Kerkrade, 16 januari 2009 - Wiertz Personeelsdiensten vindt dat bedrijven juist nu volop moeten investeren. De uitzendorganisatie maakte vorige week bekend voor 2009 een groei te verwachten van minimaal 25% en waarschijnlijk 40%. "De huidige dip in de economie wordt enkel veroorzaakt door het gerommel bij de banken" aldus algemeen directeur Harm Wiertz. "Hierdoor heeft iedereen de schrik in de benen en zijn de beurskoersen gekelderd, maar feitelijk is er geen enkele reden tot paniek".

Volgens Wiertz moeten ondernemers daarom gewoon door gaan met hun investeringsplannen. "We moeten ons niet gek laten maken door beurskoersen van grote bedrijven" aldus Wiertz. "Het MKB is nog altijd de motor van de economie. Bedrijven die van plan waren te investeren moeten dit gewoon doen. Er is geen enkele reden tot paniek. Er is voldoende koopkracht en Nederland is een rijk land." Juist door te stoppen met investeren bereiken we een stilstand van de economie of nog erger.

Harm Wiertz , algemeen bestuurslid van de LWV (Limburgse Werkgevers Vereniging) roept daarnaast de banken op om de kredietkranen open te draaien. "Ondernemers met goede investeringsplannen moeten over voldoende financiële middelen kunnen beschikken teneinde die plannen te kunnen realiseren" aldus Wiertz. "De banken hebben de huidige crisis veroorzaakt en ik roep hen nu op om hun verantwoordelijkheid te nemen en bij te dragen aan de oplossing ervan".

Wiertz Personeelsdiensten trekt zich zelf overigens niets aan van de economische omstandigheden. "Wij hebben alle vertrouwen in de markt en we moeten juist nu investeren met het oog op de komende jaren".

Over Wiertz Personeelsdiensten

Wiertz Personeelsdiensten heeft zich de afgelopen 12 jaar ontwikkeld tot een toonaangevende intermediair in arbeid. Als familiebedrijf doet de organisatie dit op onderscheidende wijze. Men staat voor meer inzet, meer gevoel voor de markt, meer pro-activiteit en meer continuïteit. Wiertz Personeeldiensten wil de beste zijn in oplossingen voor flexibele arbeid van starters tot professionals, van ongeschoold tot wetenschappelijk niveau. De organisatie is met 17 kantoren actief in Nederland en Duitsland. Wiertz Personeelsdiensten is onderdeel van Wiertz Groep. Kijk ook op www.wiertz.com.

Meer informatie kunt u opvragen bij Rik Franssen, hoofd sales support Wiertz Personeelsdiensten, Eurodepark 1-29, 6461 KB Kerkrade, T 045-5639240, E r.franssen@wiertz.com


---- --