KPN NV

KPN opent Huis van de mogelijkheden in Oosterhout

Den Haag, 16-1-09

Met de vernieuwing van het glasvezelnetwerk in Oosterhout opent KPN ook een Huis van de mogelijkheden. Op vrijdag 16 januari 2009 vindt de Officiële Opening plaats door Ed Vermeulen, directeur KPN Glasvezel. De belangrijkste betrokkenen zijn bij de Opening aanwezig, waaronder Helmi Huijbregts-Schiedon, burgemeester van Oosterhout en Yves de Boer, wethouder Economische Zaken en ICT. De inwoners van Oosterhout kunnen vanaf 17 januari de voordelen van het vernieuwde netwerk in het Huis van de mogelijkheden ervaren en kennismaken met de nieuwe diensten van KPN.

Positieve impuls
Glasvezel is een nieuwe techniek die waardoor met zeer hoge snelheid data kan worden getransporteerd, zonder verlies van kwaliteit en snelheid, ook bij meerdere gebruikers. Dankzij het vernieuwde netwerk kunnen de inwoners van Oosterhout sneller internetten, digitaal TV kijken met nieuwe toepassingen en gratis bellen. Voor Oosterhout is het vernieuwde netwerk van grote betekenis. "De gemeente werkt eraan mee omdat het een positieve impuls betekent voor de sociale en economische ontwikkeling in Oosterhout", aldus de burgemeester van Oosterhout, Helmi Huijbregts-Schiedon. Naast de groeiende vraag vanuit de markt om meer bandbreedte, is het maatschappelijk belang van glasvezel evident. Glasvezel maakt maatschappelijke diensten die een behoorlijke bandbreedte vereisen breder toegankelijk zoals zorg op afstand, onderwijs op afstand en bijvoorbeeld cameratoezicht.

KPN Glasvezel in Oosterhout
In het Huis van de mogelijkheden geeft KPN uitgebreide informatie over glasvezel. De inwoners kunnen er de mogelijkheden van glasvezel ervaren. Ook worden er informatie- bijeenkomsten georganiseerd. Daarnaast kunnen inwoners zich inschrijven op de diensten van KPN Glasvezel.

Oosterhout is een van de eerste gemeenten waar KPN Glasvezel komt. Adres Huis van de mogelijkheden: Heuvelstraat 1b te Oosterhout. Openingstijden Huis van de mogelijkheden: maandag van 13:00 tot 18:00 uur, dinsdag t/m donderdag van 10:00 tot 18:00 uur, vrijdag van 10:00 tot 21:00 uur en zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur. Voor meer informatie over KPN Glasvezel: www.kpnglasvezel.nl/oosterhout