Ingezonden persbericht


DuPont Corian®: bouwsteen voor architecten.

HofmanDujardin architecten uit Amsterdam past
DuPontCorian® toe in creatieve interieurontwerpen.


Januari 2009 - DuPontCorian® wordt veelal gezien als een materialisatie, maar architecten zien het steeds vaker als bouwsteen. Het toonaangevende HofmanDujardin werkzaam op het terrein van architectuur, interieur en productontwerp, neemt DuPont Corian® vaak al in een zeer vroeg stadium op in de ontwerpplannen. "De unieke eigenschappen van dit materiaal stellen ons in staat om heel specifieke interieuroplossingen te bedenken," zegt Michiel Hofman, mede-naamgever van het bureau. "Wij houden van ruimtes die enerzijds helder en licht zijn maar anderzijds ook duurzaam. DuPont Corian® voldoet hieraan: het oogt licht maar is tevens uiterst robuust." HofmanDujardin verwerkt DuPont Corian® daarom niet alleen in badkamers en keukens maar ook in woonruimtes en kantoren.

Gevoelige dieptewerking
De veelzijdigheid van DuPont Corian® sluit perfect aan op de designfilosofie van HofmanDujardin. "Wij houden het graag simpel," zegt Michiel Hofman. "We focussen op een krachtig idee en voeren dat dan tot het einde door. De enorme flexibiliteit van DuPont Corian® is daarbij een geweldig voordeel. Het is fantastisch dat dit materiaal volstrekt naadloos kan worden verwerkt. Zo ontstaat een massief beeld met een gevoelige dieptewerking." Daarbij heeft het materiaal volgens Hofman 'stardust' kwaliteiten: een betoverend oppervlak met een fluwelen touch.

Verrassende effecten
HofmanDujardin past DuPont Corian® vanzelfsprekend veel toe in horizontale vlakken maar benut vooral ook de mogelijkheden in het verticale vlak. "Daarbij laten we het materiaal graag bewerken. Er kunnen patronen en letters in worden uitgefreesd, wat steeds nieuwe, verrassende effecten geeft. De mogelijkheden zijn eindeloos. En omdat DuPont Corian® semi-transparant is, kunnen we heel spannende lichteffecten realiseren." HofmanDujardin werkt veel met wit als basis met een paar bijzondere of kleurrijke elementen. "Daarom kiezen we meestal voor DuPont Corian® in de tinten Cameo White, Glacier White en Bisque," aldus Michiel Hofman.

Graag belichten we drie projecten van HofmanDujardin architecten waar veel DuPontCorian® werd toepast:

Chet Bakerstraat, Amsterdam
HofmanDujardin ontwierp een geheel nieuwe indeling, materialisatie en verlichting voor dit appartement van 120m2. De keuken werd volledig geïntegreerd in het woongedeelte. Door middel van kasten is er in de grote woonruimte intimiteit en richting gecreëerd.

Lichte kleuren, natuurlijke materialen en DuPont Corian® zorgen voor een moderne, warme sfeer. In de keuken, met een afzonderlijk kook- en spoelgedeelte, is DuPont Corian® Cameo White toegepast. De spoelbak maakt geheel naadloos deel uit van het werkblad. Ook in de badkamer is gekozen voor DuPont Corian® Cameo White.

Plantage Kerklaan Amsterdam

Dit appartement van 85m2 werd volledig gerenoveerd. HofmanDujardin ontwierp een doorlopende open ruimte waarbij lange zichtlijnen werden gecreëerd. Alle ruimtes, inclusief de badkamer, zijn in een open relatie met elkaar verbonden. Hierdoor ontstaat op een beperkt oppervlak een zeer

ruimtelijk effect. In de open keuken lijkt het werkblad van DuPont Corian® in de kleur Cameo White te zweven, waardoor de lange zichtlijn nog wordt versterkt. De spoelbak is geheel onzichtbaar en naadloos in het blad geïntegreerd. Ook in de badkamer werd DuPont Corian® Cameo White toegepast.

P.C. Hooftstraat Amsterdam

Het statige appartement aan de P.C. Hooftstraat in Amsterdam is grondig verbouwd naar ontwerp van HofmanDujardin. Er is een extra ruimtelijke ervaring ontstaan door een open verbinding te maken tussen de royale hoge woonkamer en de voormalige keuken en de bijkamer. In deze twee aangrenzende ruimtes zijn hoge kasten in witte hoogglans geplaatst.

Het kookgedeelte - uitgevoerd in massief DuPont Corian® in de kleur Cameo White - is verplaatst naar het midden van de woonruimte. Omdat de afzuigkap in het keukenblok is weggewerkt, kon daarboven de magistrale lamp 'Dear Ingo' van Ron Gilad worden geplaatst. Hierdoor kreeg het DuPont Corian®-kookgedeelte de uitstraling van een fraai meubel. Op de verdieping bevinden zicht twee slaapkamers en een badkamer. De badkamer bevat drie krachtige elementen: een glasplaat van 2,4 x 2,6 m, een vrijstaand bad en een DuPont Corian® wastafelmeubel. Het blad met de ingebouwde kommen is eveneens uitgevoerd in de tint Cameo White, perfect passend bij de wittint RAL 9010. Een elegante trap, ten slotte, verbindt de master bedroom met het dakterras.

Over HofmanDujardin (Fotografie: Matthijs van Roon)

Hofman Dujardin architecten is in 1999 opgericht door Barbara Dujardin en Michiel Hofman. Het bureau is werkzaam op het terrein van architectuur, interieur en productontwerp. Het bureau kenmerkt zich door innovatieve ideeën om te zetten naar inspirerende krachtige interieurs, gebouwen en producten. De ontwerpen zijn functioneel, ritmisch, ruimtelijk, esthetisch en innovatief.

Het team van HofmanDujardin bestaat uit gedreven professionals die het gehele ontwerp- en bouwproces begeleiden van schetsontwerp tot oplevering. Het bureau werkt momenteel aan opdrachten van verschillende schaal en aard: een luxe villa in Riyadh, Saudi-Arabië; het interieur van het duurzame hoofdkantoor van Eneco in Rotterdam; het interieur van het advocatenkantoor DLA Piper; diverse wooninterieurs en een villa in Geldrop. Samen met de Rotterdamse architectenbureaus JSA en CIMKA werkt HofmanDujardin aan een nieuw hotelconcept in Abu Dhabi. Daarnaast is het bureau zeer actief met de internationale expansie van het Bloomframe® balkon.

Het snelgroeiende bureau is onlangs verhuisd naar een nieuwe locatie aan de Sumatrakade 737 in Amsterdam. De nieuwe behuizing biedt volop ruimte voor de verdere groei. Natuurlijk pasten de architecten hun favoriete materiaal ook in hun eigen werkruime toe: de keukenunit is afgewerkt met Corian® in de kleur Glacier White.

Awards en nominaties

. Bloomframe® balkon
HofmanDujardin is de ontwerper van het Bloomframe® balkon, een innovatief raamkozijn dat tegelijkertijd als balkon fungeert. "We zijn erg trots dat ons Bloomframe® balkon in januari 2009 op de markt wordt geïntroduceerd. Het gevelelement is verkrijgbaar in diverse afmetingen en afwerkingen. Het is zelfs mogelijk om het gehele Bloomframe® balkon te bekleden met Corian®," aldus Michiel Hofman.

Voor het Bloomframe®-balkon ontving het bureau de volgende awards en nominaties: Nominatie VMRG innovatieprijs 2007
Winnaar Red Dot Design Award 2008 categorie productontwerp

Audi Design Award 2008, winnaar publieksprijs Nominatie German Design Award 2009
Winnaar Wallpaper* Design Award 2009


. Woonhuis Geldrop

Een spectaculaire woning die de aandacht trekt van architecten in binnen- en buitenland. Voor deze Geldropse woning ontving HofmanDujardin de nominatie van Welstandsprijs Noord-Brabant 2008. In deze woning wordt een spectaculair kookeiland geplaatst met een werkblad van 4,4 meter lengte in Corian® Glacier White.

Over Michiel Hofman
1990-1997 TU Delft Faculteit Bouwkunde
1994-1995 Politecnico di Milano Facolta di Architettura 1995 Eervolle vermelding internationale OTIS woningbouw prijsvraag Pavia Italië 1997 Selectie Archiprix 1998 TU Delft
1999 Oprichting HofmanDujardin architecten
2000 Toekenning startstipendium Fonds voor Beeldende Kunsten, Vormgeving en Bouwkunst
2003 Gastdocent Academie van Bouwkunst Rotterdam
2007 Gastdocent University of Applied Science Detmold Duitsland 2008 Jurylid Internationale prijsvraag Inoutic Architecture Award 2007 München Duitsland

Over Barbara Dujardin
1990-1998 Ecole d'Architecture et d'Urbanisme de Versailles - eervolle vermelding 1993-1994 Université Paris II Panthéon-Assas - bouwrecht 1994-1995 Politecnico di Milano Facolta di Architettura 1995-1996 Onderzoek in het kader van het programma High Quality Environment for Building Constructions met ADEME (French Environment and Energy Management Agency) in opdracht van Society of Scientific Building Researches, Auxirbat
1999 Oprichting HofmanDujardin architecten.

Voor meer informatie over HofmanDujardin:

HofmanDujardin architecten - Sumatrakade 737 -1019 PV Amsterdam - Nederland Telefoon: +31 (0)20 528 64 20.
office@hofmandujardin.nl - www.hofmandujardin.nl

Over DuPont Corian® - DuPont Corian® (www.corian.com), een exclusief product van DuPont, is een massief oppervlaktemateriaal dat wordt gebruikt in een brede waaier van toepassingen in heel uiteenlopende sectoren, zoals horeca, gezondheidszorg, catering, openbare gebouwen en detailhandel, maar ook voor meubilair, verlichting en decoratievoorwerpen. Dit is een niet-poreus massief oppervlaktemateriaal dat vlekbestendig, onderhoudsvriendelijk, duurzaam, hernieuwbaar en herstelbaar is. DuPont Corian® is verkrijgbaar in ongeveer 100 standaardkleuren en kan in nagenoeg elke denkbare vorm gerealiseerd worden.

Over DuPont - DuPont (www.dupont.com) is een wetenschappelijk gericht producten- en dienstenbedrijf. DuPont werd opgericht in 1802 en wendt zijn wetenschappelijke kennis aan om duurzame oplossingen te ontwikkelen die essentieel zijn voor een beter, veiliger en gezonder leven voor mensen over de hele wereld. DuPont is actief in meer dan 70 landen en biedt een brede waaier van innovatieve producten en diensten aan voor sectoren zoals landbouw en voeding, woning en bouw, communicatie en transport.

Een overzicht van het volledige aanbod van DuPont inzake architectuur, interieurdesign en bouw is beschikbaar op www.buildingonscience.dupont.com.

# # #

Het ovale logo van DuPont, DuPont en Corian® zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van E.I du Pont de Nemours & Company of zijn aangesloten ondernemingen. Andere handelsmerken of geregistreerde handelsmerken in dit persbericht zijn eigendom van de respectieve eigenaars.

Mediacontact voor DuPont Corian®:

- (Nederland) Dorothé de Vroom, Aries Relation Marketing, tel. +31 (0)30 280 4516, fax +31 (0)30 289 8560, dorothedevroom@ariespr.nl;


- (België en Luxemburg) ARIES, Martine Baetslé en Nina Moricova, tel. 03/760.16.26, fax 03/760.16.27, martinebaetsle@ariespr.be, ninamoricova@ariespr.be
- (andere landen) Claudio Greco, DuPont Building Innovations, Public Relations & Media Relations Manager (Europa, Midden-Oosten en Afrika), claudio.greco@dupont.com, Peggy Beicht, DuPont Building Innovations, Public Relations & Media Relations Manager, peggy.beicht@dupont.com

-----------------------

Het ovale logo van DuPont, DuPont en Corian® zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van E.I du Pont de Nemours & Compa??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ny of zijn aangesloten ondernemingen. Andere handelsmerken of geregistreerde handelsmerken in dit persbericht zijn eigendom van de respectieve eigenaars.


---- --