Gemeente Boekel


Nieuwjaarsbijeenkomst Brandweer

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de brandweer op vrijdag 16 januari werd er stil gestaan bij het afgelopen jaar en een blik op het komende jaar geworpen.

Uitgereikte diploma's en/ of certificaten;
Burgemeester Bos heeft diploma's uitgereikt aan de korpsleden die in het afgelopen jaar behaald zijn;

Rijksdiploma Brandwacht (manschappen)
Brandwacht is de basisopleiding voor alle brandweerlieden en bestaat uit 3 verplichte modules; repressie (101), levensreddende handelingen (102) en persoonlijke bescherming (103)

Het diploma voor de opleiding brandwacht is uitgereikt aan: A.F.M. (Ton) Nuijen

Rijksdiploma Brandwacht 1e klasse
De opleiding Brandwacht 1e klasse heeft tot doel de brandwacht te specialiseren op het gebied van pompen en hulpverlening. De lesstof bouwt voort op hetgeen tijdens de opleiding brandwacht is gedoceerd. Deze opleiding bestaat uit 1 verplichte module; repressie en uit 1 keuze module; hulpverlener en/ of pompbediener.

De diploma`s en bijbehorende certificaten voor de opleiding brandwacht
1e klasse zijn uitgereikt aan:
J.H.M. (Jos) van Sleeuwen

Bevorderingen;
Burgemeester Bos heeft ingevolge het besluit van 29 september 2008 aan korpslid J.G.A.M. (Jurgen) Strijbos de bijbehorende onderscheidingen (epauletten/chevrons) uitgereikt vanwege de bevordering per 1 oktober
2008 in de rang van "Onderbrandmeester" en een aanstelling in de functie van bevelvoerder;

en ingevolge het besluit van 16 december 2008 het bevorderingsbesluit en de bijbehorende onderscheidingen (epauletten/chevrons) uitgereikt aan:
A.M.M. (Anton) Timmers vanwege het behaalde diploma. Bevorderen in de rang van hoofdbrandmeester 1e klasse,
per 1 december 2008;

en ingevolge het besluit van het college van B&W van 23 december 2008 uitgereikt de benoemings- en bevorderingsbesluiten en de bijbehorende onderscheidingen (epauletten/chevrons) aan;
korpslid A.F.M. (Ton) Nuijen vanwege het behaalde diploma en opgedane ervaring. Bevorderen tot de rang van `Brandwacht' in vaste dienst, dit per 1 januari 2009
korpslid J.H.M. (Jos) van Sleeuwen vanwege het behaalde diploma en opgedane ervaringen. Bevorderen tot de rang van `Brandwacht 1e klasse', dit per 1 januari 2009

Jubilea;
Burgemeester Bos heeft 3 jubilarissen gehuldigd vanwege langdurig lidmaatschap van de brandweer;
korpslid W.T.G. (Wim) van den Boom

25 jarig jubileum, in dienst 15 mei 1983;
korpslid C.M. (Christ) van Lankvelt

25 jarig jubileum, in dienst 15 mei 1983;

3. (voormalig) korpslid H.J.M. (Harrie) Opsteen
35 jarig jubileum, in dienst 1 mei 1973 uit dienst 1 november 2008

Namens de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Brandweer en Hulpverlening en de Nederlandse Vereniging voor Brandweer en Rampenbestrijding is aan de jubilarissen de onderscheiding en de bij de onderscheiding behorende oorkonde uitgereikt.

Afscheid;
Er is officieel afscheid genomen van; Korpslid H.A.I. (Harrie) van der Velden.
Burgemeester en wethouders hebben op 29 september 2008 besloten aan vrijwillig korpslid H.A.I. van der Velden eervol ontslag te verlenen, volgens de collectieve arbeidsovereenkomst CAR/ UWO in verband met het bereiken van de functionele leeftijdsgrens. Dit per 1 oktober 2008. Het college van burgemeester en wethouders is de heer van der Velden erkentelijk voor de bewezen diensten aan de gemeente Boekel gedurende bijna 32 jaar.

Er is officieel afscheid genomen van; Korpslid M.H.J.M. (Tiny) Nuijen. Burgemeester en wethouders hebben op 29 september 2008 besloten aan vrijwillig korpslid M.H.J.M. Nuijen eervol ontslag te verlenen, volgens de collectieve arbeidsovereenkomst CAR/ UWO op eigen verzoek. Dit per 1 oktober 2008.
Het college van burgemeester en wethouders is de heer Nuijen erkentelijk voor de bewezen diensten aan de gemeente Boekel gedurende bijna 22 jaar. De heer Nuijen blijft wel werkzaam als preventie en preparatiemedewerker.

Er is officieel afscheid genomen van; Korpslid G.M.A. (Nancy) Vorstenbosch.
Burgemeester en wethouders hebben op 29 september 2008 besloten aan vrijwillig korpslid G.M.A. Vorstenbosch eervol ontslag te verlenen, volgens de collectieve arbeidsovereenkomst CAR/ UWO op eigen verzoek. Dit per 1 november 2008.
Het college van burgemeester en wethouders is mevrouw Vorstenbosch erkentelijk voor de bewezen diensten aan de gemeente Boekel gedurende bijna 6 jaar.

Er is officieel afscheid genomen van; H.H.A.J. (Huub) van Helvoirt. Burgemeester en wethouders hebben op 28 oktober 2008 besloten aan vrijwillig korpslid H.H.A.J. van Helvoirt eervol ontslag te verlenen, volgens de collectieve arbeidsovereenkomst CAR/ UWO n verband met het bereiken van de functionele leeftijdsgrens en het niet langer opschorten van het dienstverband. Dit per 1 november 2008. Het college van burgemeester en wethouders is de heer van Helvoirt erkentelijk voor de bewezen diensten aan de gemeente Boekel gedurende bijna 17 jaar.