Afscheidsconcert Orange Blossom Special 16 januari


Laatste keer tribute to Johnny Cash

MILL, 20090107 -- Op vrijdag 16 januari kunt u voor het laatst Orange Blossom Special met hun tribute to Johnny Cash aan het werk zien. Dit vanaf 21.00 uur in café zalen Royal aan de Kerkstraat in Mill. De muzikanten van deze band hebben besloten voor onbepaalde tijd te stoppen. "Maar op vrijdag 16 januari gaan we nog een keer knallen," aldus drummer Pieter Hendriks.

Na 2,5 jaar non-stop spelen komt er een einde aan een hectische en avontuurlijke periode in het leven van de leden van Orange Blossom Special. Dit gezelschap muzikanten uit het land van Cuijk maakte meer dan 100 podia onveilig in België, Duitsland en Nederland. Maar na het geheel onverwachte succes gaat Orange Blossom Special een sabbatical in voor onbepaalde tijd. Op vrijdagavond 16 januari brengen zij nog één keer live alle Johnny Cash en June Carter klassiekers op het podium zoals ze horen te klinken.

Over de reden van hun stoppen zegt Orange Blossom Special drummer Pieter Hendriks: "We hebben het zo onverwacht druk gehad de afgelopen jaren dat we eigenlijk aan niks anders toe zijn gekomen. Nu hebben we met zijn alle ontzettend veel zin om weer eens wat anders te gaan doen, dus we zetten de band voor een tijd in de koelkast." Pieter sluit niet uit dat ze toch nog een paar keer te horen en zien zullen zijn. "We gaan waarschijnlijk in 2009 nog een paar optredens doen om het vuur warm te houden, maar hoe dat vorm gaat krijgen weten we nog niet. Nu kijken we er eerst erg naar uit om de 16e in Mill nog 1 keer flink te gaan knallen."

De avond zal op 16 januari om 21.00 uur geopend worden door het Nijmeegse The Cowpokes. Deze 3 heren zullen iedereen vermaken met hun aanstekelijke country en bluegrass muziek. Florien Boonmans zal tijdens dit afscheidsconcert samen met Orange Blossom Special in de huid kruipen van June Carter. www.caferoyalmill.nl





Orange Blossom Special