Kinderen verkennen de wereld... en maken een boek


"Is het nog ver?"

BILTHOVEN, 20090116 -- Op 25 juni 2007 vertrokken Jeroen, Floris en Puck met hun ouders op wereldreis. Hun vertrek werd uitgebreid belicht in het Jeugdjournaal. Nu komen hun belevenissen uit in boekvorm: "Is het nog ver?"

Het doel van deze bijzondere wereldreis was het bekijken van de wereld met alle milieu- en armoedeproblemen door de ogen van kinderen. Een extra dimensie daarbij was dat Jeroen, Floris en Puck over hun ervaringen tijdens de reis communiceerden met duizenden andere kinderen in Nederland. Dat deden ze via projecten met NEMO in Amsterdam en National Geographic Junior. Vijfmaal werd live via de satelliet gepraat met 200 kinderen in NEMO. Die stelden vragen en de jonge wereldreizigers gaven antwoord vanuit de jungle.

Vakantiebeurs

Inmiddels terug van de wereldreis is na ruim een jaar heel hard werken een boek uitgekomen, dat voor het eerst verschijnt op de Vakantiebeurs in Utrecht. Het boek met de veelzeggende titel "Is het nog ver?" beschrijft alle verhalen over de 12 bezochte landen. Daarmee is het een leerzaam boek voor alle ouders die met hun kinderen verre reizen willen maken.

Scholenproject

Tijdens de reis werden de kinderen het meest getroffen door de onmetelijke armoede van de mensen in de hoge Andes van Peru. En daar besloten ze dat de winst van hun boek besteed moest worden aan het bouwen van schooltjes voor basisonderwijs. Van elk exemplaar van "Is het nog ver?" gaat daarom ¤2,50 naar de bouw van basisscholen in Peru. De eerste druk realiseert bijna twee schooltjes. Dit scholenproject wordt al dertien jaar lang gerund door de Stichting HOPE, die inmiddels 160 schooltjes gebouwd heeft.



"Is het nog ver?"
door Puck, Floris, Jeroen, Astrid en Leen Zevenbergen
Januari 2009
Uitgever: Barnyard Publishers, Bilthoven
ISBN 978-90-79922-25-3
Prijs: 19,95





Ingezonden persbericht