Spannende strijd om de Publieksprijs der Brabantse Letteren


Marie-José van der Linden aan kop

PROVINCIE BRABANT, 20090116 -- De strijd om de Publieksprijs der Brabantse Letteren is in volle gang. Bijna 1300 mensen stemden al op een van de Brabantse schrijvers op de kandidatenlijst. Aan kop gaat Marie-José van der Linden met het ZonDagboek, maar zij wordt op korte afstand gevolgd door Jeanine Hoedemakers, Rinie Maas, Rien Broere en Hulya Cigdem.

De verschillen aan de top van de ranglijst zijn zeer klein, waardoor ook anderen zeker nog kans maken. Myra van der Wal, Roel Smits, Tania Heimans, Pith Schure en Beitske Bouwman staan met enkele stemmen minder vlak achter de koplopers, dus alles is nog mogelijk.

Wie zijn favoriete Brabantse auteur nog een steuntje in de rug wil geven kan dat doen tot 1 maart aanstaande. Stemmen voor de Publieksprijs kan via de website www.libralink.nl. Naast het stemformulier is daar ook de complete lijst met kandidaten te vinden.

De winnaar van de Publieksprijs ontvangt een cheque t.w.v. ¤ 1.000,- en wordt bekendgemaakt op 15 maart 2009, in het Chassé Theater in Breda. Naast de Publieksprijs worden dan ook twee juryprijzen uitgereikt: de Schrijversprijs, t.w.v. ¤ 5.000,- en de Wentelprijs, t.w.v. ¤ 2.500,-. De jury bestaat uit Vondelbiograaf Piet Calis, schrijver Stijn van der Loo en kunstredacteur van het Brabants Dagblad Mieske van Eck.

Boeken die in aanmerking komen voor de Prijzen der Brabantse Letteren zijn geschreven door een auteur die geboren of woonachtig is in de provincie Noord-Brabant en die in 2007/2008 een zelfstandig literair werk uitbracht bij een uitgeverij.

De Prijzen der Brabantse Letteren worden georganiseerd door LiBra, het Literair Informatiepunt Brabant. Meer informatie is te vinden op de website www.libralink.nl .





Ingezonden persbericht