Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Internationaal stayeren in Sportpaleis Alkmaar

Vrijdag 16 januari 2009 vanaf 19.30 uur zal in het Sportpaleis Alkmaar een internationale stayerswedstrijd worden gehouden. Deze wedstrijd staat in het teken van een ontmoeting Nederland - Duitsland. Gereden worden er twee manches over elk 120 ronden (30 kilometer). Bij de laatst gehouden Europese kampioenschappen is gebleken dat Duitsland en Nederland de sterkste landen op dit continent zijn. Elk land had 3 stayers in de finale.

Nederland start onder aanvoering van de Poeldijker Tim van der Zanden. Na een slecht 2007 is Van der Zanden weer op de weg terug. Resultaat: een zilveren plak bij het Nederlands Kampioenschap stayeren, een vierde plaats bij het EK en als klap op de vuurpijl Nederlands Kampioen achter de derny's. Routinier Raymond Rol (Alkmaar) weet zich nog steeds in de vaderlandse top te handhaven en neemt altijd zijn vast fans mee. En dat geeft extra moraal. De uit Heerhugowaard afkomstige Patrick Besteman hoopt weer in goede doen te zijn na wat gezondheidsproblemen en aansluiting op internationaal niveau te krijgen. Als je debuteert en je mag achter de motor van good old Bruno Walrave starten, dan moet je wel talent hebben. Dus de moraal van Bob Stöbler is er zeker om in dit internationale veld te presteren.

Duitsland komt met Timo Scholz tweevoudig Europees kampioen en tevens de huidige titelhouder van zijn land. Hij nam maar eenmaal genoegen met een tweede plek in Alkmaar. Verder stond hij altijd op de hoogste tree van het ereschavot. Scholz zei eens: 'Alkmaar heeft mij geluk gebracht'. Hij kan er erg goed uit de voeten. Mario Vonhof is net gecontracteerd in een nieuwe Roemeense wielerploeg. Dus wil hij best eens laten zien tot de top te horen. De Duitse kampioen van 2007 Jan Eric Schwarzer wil in 2009 ook in Alkmaar met de besten mee. Het Duitse team wordt aangevuld met gaststayer Oliver 'Olli' Vrchoticky. De Oostenrijker die deels in zijn eigen land en Duitsland woont is een graag geziene rolrijder. Als het even kan traint hij regelmatig op het Alkmaarse ovaal.

Als het motoren in de baan klinkt zal het er heet aan toe gaan op het 250 meter lange ovaal aan de Terborghlaan in Sportpaleis Alkmaar.

In een omlijstend programma komen junioren en nieuwelingen aan de start. Kijk voor de laatste informatie op onze website; www.sportpaleis-alkmaar.nl

Toegang ¤ 7,50. Kinderen tot en met 14 jaar kunnen onder begeleiding naar binnen voor ¤ 2,50


---



Ingezonden persbericht