TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 13-01-2009

Televisie
DE PALINGSOAP
Uitzending vrijdag 16 januari
Nederland 1- 20.30 uur

IJSPRET IN VOLENDAM

In de vierde aflevering van DE PALINGSOAP op vrijdag 16 januari zien we dat ook in Volendam de schaatskoorts is toegeslagen. IJsmeester Wim Keizer kan niet wachten om de toertocht over de Gouwzee naar Marken uit te zetten. Daar is echter wel minimaal twaalf centimeter ijs voor nodig.

Bij zijn neef Jan Keizer brengt de vrieskou hele andere dilemma's met zich mee. Met deze temperaturen moet de vijver in de achtertuin van huize Keizer afgedekt worden, anders zouden zijn koikarpers de vorst wel eens niet kunnen overleven.

Kees Tol wordt steeds bekender en wordt door AT5 geïnterviewd, natuurlijk op het ijs. Ook de familie Smit bindt de schaatsen onder en de burgemeester van het vissersdorp ziet voor het eerst tijdens zijn ambtstermijn een volledig dichtgevroren haven. Kortom; ijspret! Ook in Volendam.

In deze wekelijkse reallifesoap volgen de camera's het dagelijkse leven van bekende én onbekende inwoners van het beroemde Volendam. De kijker krijgt de bijzondere verhalen te zien van de gewone inwoners van dit eigenzinnige dorp.

Centraal staan hierbij de plekken die een gemeenschappelijke binding hebben zoals de voetbalvereniging FC Volendam en natuurlijk de beroemde dijk waar iedere toerist geweest moet zijn.

Aan de hand van de bekende Volendammers wordt in deze TROS-serie een aantal markante nog onbekende Volendammers geïntroduceerd. Volendammers die een belangrijke rol spelen bij het in stand houden van de Volendammer identiteit.