Provincie Utrecht

Studenten pedagogiek buigen zich over Savanna case

13-1-2009 -

Vrijdag 16 januari 2009 vindt tussen 10.00 en 15.00 uur in het provinciehuis een grote vergadering plaats waar 180 studenten pedagogiek van de Hogeschool Utrecht beleidsvoorstellen ter verbetering van de jeugdzorg presenteren. Een deskundig jury van statenleden, beleidsmedewerkers van de provincie en docenten van de Hogeschool zullen de voorstellen beoordelen. De beleidsvoorstellen zijn geënt op de Savanna case.

De afgelopen maanden hebben 40 studententeams zich in een simulatie op de Savanna-zaak gestort om vanuit de praktijk beleidsvoorstellen te maken. De studenten zijn daarin ondersteund door diverse werk- en gastcolleges. Externe adviseurs als Samira Bouchibti (lid tweede kamer PvdA), de heer De Jong (lid College van Bestuur HU), Stan Meuwese (voormalig directeur ICDI) e.a. zijn ingevlogen om de studenten te adviseren in de beleidsontwikkeling. De provincie is zeer geïnteresseerd in de visie van de studenten en vindt het belangrijk de jongeren een podium te bieden om na te denken over en te werken aan maatschappelijke kwesties.

Voor de studenten is het nog heel spannend, want zij weten nog niet welke acht voorstellen uiteindelijk gepresenteerd mogen worden. De studenten hebben zich in jeugdbeleid verdiept om meer zicht te krijgen op het ontwikkelen van beleid. Door het zelf serieus te doen en te weten dat hun voorstel misschien wel naar de minister gaat, zijn ze zich steeds meer gaan realiseren wat beleid maken is.

Een jury van provinciale statenleden, beleidsmedewerkers en docenten zal de voorstellen in een ochtendsessie en een middagsessie onder andere beoordelen op inhoud en presentatie. Daarnaast zullen de aanwezige studenten in de vorm van een adviesraad stemmen op welk voorstel zij het beste vinden. Zowel in de ochtend- als middagsessie zijn prijzen uitgeloofd voor de beste voorstellen. Bedoeling is dat de beleidsvoorstellen naar het ministerie van Jeugd en Gezin toegestuurd worden.

De ochtendvergadering is van 10.00 - 12.00 uur, de middagvergadering van 13.00 - 15.00 uur. De vergadering wordt ingeleid door gedeputeerde Marjan Haak. Belangstellenden zijn van harte welkom in het provinciehuis bij beide sessies. Adres: Pythagoraslaan 101, Utrecht.

Meer informatie: Joyce Veul, telefoon 030 2582153