Politie Twente

Persberichten Politie Twente 16 januari 2009

Sandra Tiethoff: 053-4555588

Vrouw op scootmobiel aangereden door automobiliste

Goor

Een 75-jarige vrouw uit Goor raakte op donderdag 15 januari gewond tijdens een aanrijding met een automobiliste in Goor.

Donderdagmiddag 15 januari omstreeks 14.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising Stationslaan / Diepenheimseweg in Goor. Bleek dat een 62-jarige automobiliste uit Goor over de Diepenheimseweg reed. Ter hoogte van de Stationslaan sloeg de vrouw links af. Hierbij zag de automobiliste een 62-jarige vrouw met haar scootmobiel over het hoofd. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden en de 62-jarige raakte gewond. De vrouw werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (09-005573)

Man aangehouden na mishandeling en vernieling

Oldenzaal
Een 45-jarige man uit Oldenzaal werd donderdag 15 januari aangehouden, omdat hij een eigenaar van een café in Oldenzaal bedreigd en mishandeld had.

Donderdagavond 15 januari omstreeks 20.45 uur kreeg de politie melding van een mishandeling in een café aan de Langestraat in Oldenzaal. Bleek dat een 45-jarige man vervelend was in het café. Hij was het er niet mee eens dat hij het café verlaten moest. De man bedreigde hierna de eigenaar en ontstond er een worsteling in het café. De man, een 45-jarige man uit Oldenzaal, werd overmeesterd en direct overgedragen aan de politie. (09-005744)

Snorfietser gewond

Almelo

Een 20-jarige vrouw raakte op donderdagmiddag 15 januari gewond toen zijn met haar snorfiets bijna werd aangereden en ten val kwam op de Thorbeckelaan in Almelo.

Donderdagmiddag 15 januari omstreeks 15.00 uur kreeg de politie melding van een ongeval op de Thorbeckelaan in Almelo. Bleek dat een 20-jarige Almelose met haar snorfiets over de Thorbeckelaan reed. Plots wilde een automobilist vanuit een parkeerplaats de weg op rijden. De 20-jarige moest hiervoor uitwijken en kwam ten val en raakte gewond. De vrouw werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. De automobilist, een 57-jarige Almeloër, bleek de auto niet verzekerd te hebben en de APK was al geruime tijd verlopen. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (09-005582)

Man mishandeld, politie zoekt getuigen

Bornebroek

Een 33-jarige man uit Bornebroek werd op vrijdagmorgen 16 januari mishandeld door een drietal jongens. De politie zoekt de daders en getuigen.

Vrijdagmorgen 16-januari omstreeks 03.40 uur fietste een 33-jarige man op de Entersestraat in Bornebroek. Ter hoogte van het Twente Kanaal werd de man plots van de fiets getrokken door een drietal personen en geslagen. De drie gingen er vandoor. De getuige kon de daders helaas niet beschrijven.

De politie is opzoek naar de daders. Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de mishandeling. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie, team Almelo, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (09-005792)

Met ruim 2,47 promille op de bromfiets

Hengelo

Een 35-jarige bromfietser uit Hengelo werd op donderdag 15 januari aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol op een bromfiets reed.

Donderdagavond 15 januari omstreeks 18.00 uur controleerden surveillerende agenten, op de Violierstraat in Almelo, een bromfietser. Omdat het vermoeden bestond dat de bromfietser, een 35-jarige man uit Almelo, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 2,47 promille uit. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (09-003998)

Man aangehouden voor bezit drugs

Enschede

Een 25-jarige man uit Almelo werd op vrijdagmorgen 16 januari omstreeks 05.00 aangehouden op de Oude Markt in Enschede, omdat hij in het bezit was van drugs en een groot geldbedrag. De man werd aangehouden en werd voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. (09-005796)

Drie mannen aangehouden voor diefstal verkeersborden

Enschede

Een 19-, 22-, 23-jarige man, allen uit Enschede, werden vrijdag 16 januari aangehouden, omdat zij in het bezit waren van enkele gestolen verkeersborden.

Vrijdagmorgen 16 januari omstreeks 01.45 uur zagen surveillerende agenten op de Hengelosestraat, ter hoogte van het Ledeboerpark, een drietal mannen fietsen met enkele verkeersborden. De mannen, een 19-, 22-, 23-jarige man, allen uit Enschede, werden aangehouden. De drie zijn voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. (09-005784)

Man aangehouden na rijden zonder geldig rijbewijs en geven van valse naam

Almelo

Een 38-jarige man uit Meppel werd op donderdagavond 15 januari aangehouden, omdat hij reed zonder een geldig rijbewijs en in eerste instantie een vals identiteit opgaf.

Donderdagavond 15 januari omstreeks 21.00 uur controleerden surveillerende agenten, op de Henriëtte Roland Holstlindelaan in Almelo, een bestuurder van een auto. De man kon zich niet legitimeren en gaf een valse naam op. De automobilist werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar bekende de man een vals identiteit te hebben opgegeven. De man, een 38-jarige inwoner van Meppel, bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (09-005746)

Inbreker op heterdaad betrapt

Almelo

Een 30-jarige man uit Almelo werd op vrijdag 16 januari aangehouden, omdat hij op heterdaad werd betrapt tijdens een inbraak in een bedrijfspand aan de Rustweg in Almelo.

Vrijdagmorgen 16 januari omstreeks 01.30 uur zag een beveiligingsmedewerker een zaklamplicht in een bedrijfspand. De medewerker meldde dit direct aan de politie. Toen de inbreker uit het pand klom kon hij door de politie worden aangehouden. De politie kon de man, een 30-jarige inwoner uit Almelo, aanhouden en meenemen naar het politiebureau. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-005787)

---- --