Gemeente Leidschendam-Voorburg


Gemeente Voorburg-Leidschendam: Hans van der Sluijs 25 jaar burgemeester

15 januari 2009 - Vrijdag 16 januari is het 25 jaar geleden dat Hans van der Sluijs toetrad tot het ambt van burgemeester. In die periode was hij burgemeester van respectievelijk Hazerswoude, Noordwijk en Maarssen en sinds november 2007 van Leidschendam-Voorburg.

Regisseur
Hans van der Sluijs is een man die oplossingen zoekt door verbindingen tot stand te brengen. Hij kenmerkt zich door altijd aanwezig te zijn zonder op te vallen, bezig bruggen te slaan tussen mensen en partijen. Hij opereert daarbij het liefst op de achtergrond, als regisseur. Op die manier slaagt hij er in de mensen waar het om gaat centraal te stellen.

In zijn rol als burgervader typeert men hem als kalm, vriendelijk en toegankelijk, maar op gezette tijden ook zeer gedecideerd; hij doet bijvoorbeeld geen concessies aan veiligheid en juridische juistheid.

Portefeuille
Binnen het college van burgemeester en wethouders is hij verantwoordelijk voor integraal veiligheidsbeleid, coördinatie van beleid, publiekszaken, huisvesting- en facilitaire zaken, kabinetszaken, stedenbanden en communicatie. Daarnaast is de burgemeester namens het hele college ook coördinerend portefeuillehouder van de centrale huisvesting en de ontwikkelingsvisie voor Leidsenhage.

Hans van der Sluijs is 57 jaar, getrouwd,
heeft 2 dochters en woont in Leidschendam