Provincie Zuid-Holland

provincie zuid holland
Hoofdprijs fotowedstrijd voor Hof te Souburgh


---

HOOFDPRIJS FOTOWEDSTRIJD VOOR HOF TE SOUBURGH

De heer Zonnenberg uit Sliedrecht heeft vandaag uit handen van gedeputeerde Martin van Engelshoven-Huls de hoofdprijs van de fotowedstrijd gewonnen met zijn foto van het Hof te Souburgh in Alblasserdam. De jury kwam, na het bekijken van de 44 gevarieerde inzendingen, unaniem tot dit oordeel. "Vanwege de sfeer die het uitstraalt en de mooie kleurencompositie". De hoofdprijs is een compleet verzorgde dag op een landgoed in Zuid-Holland. De fotowedstrijd was één van de vele activiteiten van het Zuid-Hollands themajaar van de Landgoederen in 2008.

De tweede prijs van de fotowedstrijd ging naar de heer Groeneveld uit Voorburg met zijn foto van Kasteel Duivenvoorde en naar de heer Sluimer uit Zuidland met de foto van ruïne Ravesteyn in Heenvliet. De winnaars van de tweede prijs ontvingen het boek 'Kastelen en buitenplaatsen in Zuid-Holland'.

Vijf inzenders werden beloond met de derde prijs en ontvingen daarmee het boek 'Als een god in Zuid-Holland', met Zuid-Hollandse verhalen van Simon Carmiggelt, Jan Wolkers, Helga Ruebsamen en anderen. Winnaars van de derde prijs zijn: de heer Bijl uit Den Haag, met de foto van het bruggetje in Clingendael, de heer Hanssen uit Spijkenisse met de foto van het Kasteel van Rhoon, de heer Frank en mevrouw Wubben uit Moordrecht met de foto van Hofwijck, mevrouw van Dijk uit Rijswijk met de foto van de baadster in de vijver bij Raadhuis de Paauw en de heer Alkema met de foto van de zwaan met kroost in landgoed de Horsten.

Tijdens het themajaar is gebleken dat de Zuid-Hollandse landgoederen en buitenplaatsen kunnen rekenen op een warme belangstelling en dat er veel behoefte bestaat om daar te recreëren. Zo is veelvuldig gebruik gemaakt van de speciaal uitgestippelde fietsroutes langs de landgoederen. Verder hebben Provinciale Staten eind vorig jaar besloten om landgoederen en buitenplaatsen goed te beschermen. Dit betekent dat als de provincie voortaan een besluit neemt over ruimtelijke ordening ook altijd zal worden gekeken wat de consequenties zijn voor de landgoederen die in de buurt liggen. En dat is erg belangrijk voor het behoud van ons culturele erfgoed.

2009 is het Zuid-Hollands themajaar van de Limes en Fort Wierickerschans. In 2010 staat het thema Waterlinies en vaarwegen centraal, 2011 wordt het jaar van Kinderdijk en molens en 2012 het jaar van het religieus erfgoed.


---