Gemeente Amersfoort

Persbericht Gemeente Amersfoort - vrijdag 16 januari 2009

Project 'Jack zoekt een maatje' van start in Schothorst

Ruim 20 hondenbezitters in Schothorst gaan zich inzetten voor de veiligheid in hun wijk. Geregistreerde hondenbezitters kregen in november vorig jaar een uitnodiging om in het kader van Veilig Amersfoort een 'maatje van Jack' te worden. In totaal reageerden 22 mensen die samen met gemeente en politie willen bijdragen aan het vergroten van de veiligheid in hun wijk.

Hondenbezitters gaan regelmatig de straat op, om hun hond uit te laten. Daardoor kennen zij de omgeving goed en valt het hen vaak sneller op als er bijvoorbeeld iets vernield is, of als er iets gebeurt dat niet door de beugel kan. Door dit te melden wordt sneller bekend waar inzet nodig is voor een veiliger Schothorst.

Jack
In de campagne Veilig Amersfoort speelt de hond 'Jack', een Jack Russell Terriër, een belangrijke rol. Een Jack Russell Terriër is een intelligente en trouwe hond en staat altijd op scherp. Dat past bij de veiligheidsaanpak van de gemeente. En Jack zoekt maatjes: honden en hun baasjes, die ook hun ogen en oren open willen houden om de veiligheid in de buurt te vergroten.

Kennismaking
De hondenbezitters die hiervoor belangstelling hadden, kwamen dinsdag 13 januari bijeen in Wijkcentrum De Trefhorst in Schothorst. Naast het kennismaken met elkaar en de uitleg over de verschillende veiligheidprojecten in de wijk, is deze avond geïnventariseerd wat de hondenbezitters nodig hebben om tijdens hun uitlaatrondes extra alert te kunnen zijn. Er blijkt vooral behoefte aan voorlichting over het hoe en waarheen gemeld kan worden en wat er met meldingen gebeurt. Al deze aandachtpunten worden uitgewerkt en de aanwezige hondenbezitters worden hiervan op de hoogte gehouden. Na afloop van de bijeenkomst kregen ze een attentie voor hun viervoeters mee naar huis.

Mensen die zich ook wilden aanmelden voor het project 'Jack zoekt een maatje'? kunnen een e-mail sturen naar veilig@amersfoort.nl. Via dat adres zijn ook algemene tips voor het veiligheidsbeleid van de gemeente welkom. Op www.amersfoort.nl/veilig staat alle informatie over Veilig Amersfoort.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort