Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Maarsbergen, Amsterdam 16 januari 2009

www.eredivisiegetallen.nl

Eredivisie en Sponsor Bingo Loterij lanceren nieuwe website

De Eredivisie en Sponsor Bingo Loterij lanceren vrijdag 16 januari gezamenlijk een nieuwe website: www.eredivisiegetallen.nl . Zodoende gaat de website de lucht in op dezelfde dag dat de eredivisie wordt hervat na de winterstop.

De nieuwe website biedt een overzichtelijk aanbod van de statistieken van de Eredivisie, één plek waar alle getallen van de eredivisie samenkomen. De uitslagen, de actuele stand op de ranglijst, het programma, de topscorers, de toeschouwersaantallen en informatie over de achttien Eredivisieclubs; alles komt samen en is terug te vinden op www.eredivisiegetallen.nl .

Alex Tielbeke, directeur Eredivisie CV: "Dankzij dit gezamenlijke initiatief met de Sponsor Bingo Loterij bieden we nu een aantrekkelijk overzicht van de Eredivisie statistieken. Ideaal voor de echte liefhebber die op één plek en in een herkenbare en betrouwbare omgeving uitgebreide informatie over de Eredivisie kan vinden. Bovendien vormt het een mooie uitbreiding op onze bestaande online activiteiten www.eredivisie.nl en www.eredivisielive.nl , waarmee in de toekomst wellicht ook koppelingen mogelijk zijn."

Ellen Damsma, managing director Sponsor Bingo Loterij: "Als maatschappelijk partner van de Eredivisie en de loterij voor gezondheid en welzijn steunen wij de 18 clubs om een actieve en gezonde levenstijl onder de aandacht te brengen en elke voetbalfan ook de mogelijkheid te geven, via de loterij, zijn eigen club direct te steunen. De Sponsor Bingo Loterij is blij dit online overzicht op voetbalgebied samen met de Eredivisie te kunnen aanbieden aan voetballiefhebbers en dat hiermee deze boodschap verder uitgedragen kan worden."

Eredivisie
Sinds 1956 zijn de sterkste clubs van Nederland verenigd in één competitie: de Eredivisie. Al ruim een halve eeuw staat de Eredivisie voor topvoetbal in Nederland. Deze bakermat van het nationale voetbal heeft wereldwijd een reputatie opgebouwd van spannend, vernieuwend en creatief voetbal. Gevoed door de sterke Nederlandse voetbalcultuur staat de Eredivisie bovendien tot ver over de landsgrenzen bekend als ideale broedplaats voor voetbaltalent. Direct of indirect is de Eredivisie dan ook hofleverancier van de vaderlandse voetbaltrots Oranje. Door talenten de kans te geven zich te ontwikkelen in een aantrekkelijke en spannende competitie wordt zodoende een stevig fundament gelegd onder het Nederlands Elftal, dat al jaren tot de wereldtop behoort. De achttien Eredivisie Clubs hebben zich verenigd in de overkoepelende organisatie Eredivisie CV.

Sponsor Bingo Loterij
De Sponsor Bingo Loterij steunt goede doelen op het gebied van gezondheid en welzijn. In dat kader steunt de Sponsor Bingo Loterij ook de jeugdopleidingen van de Eredivisieclubs. De Sponsor Bingo Loterij is van mening dat Betaald Voetbal Organisaties en hun voetbalsterren de jeugd stimuleren tot de sportbeoefening en daarbij behorende levenstijl. Hiermee draagt de samenwerking met de Eredivisie bij aan een gezonde en leefbare maatschappij waar plek is voor iedereen. De Sponsor Bingo Loterij is de loterij voor de gehele familie en daar hoort bingo bij. De Sponsor Bingo Loterij is tevens de enige loterij waar deelnemers zelf bepalen naar welk goed doel, club of vereniging de helft van hun inleg gaat. Door middel van lotenverkoop kan elke club of vereniging in Nederland geld verdienen. Op deze manier worden veel clubs en verenigingen gesteund. Dat gebeurt allemaal dankzij de deelnemers die met de loterij meespelen.

Ingezonden persbericht