Fugro N.V

Leidschendam, The Netherlands, 16 Jan 2009

---

Opdracht voor het beheer van oceanografisch netwerk in de wateren rond Spanje

Fugro heeft een opdracht verkregen van Puertos del Estado, de Spaanse havenautoriteit, voor het verlenen van service en onderhoud aan het netwerk van oceanografische meetboeien rond de Spaanse kust. De opdracht van EUR 3,9 miljoen heeft een initiële duur van twee jaar met een optie voor verlenging voor nog eens vier jaar, in welk geval de contractwaarde kan oplopen tot meer dan EUR 12 miljoen.

Het diepwater oceanografisch netwerk onder beheer van Puertos del Estado werd in 1996 opgezet door Fugro voor het meten van klimaat- en zeegegevens. Het systeem betreft 23 oceanografische meetboeien en drie onderwaterstroom meetsystemen in 15 verschillende posities langs de gehele Spaanse kust. De werkzaamheden zullen worden uitgevoerd vanuit het kantoor van Fugro in Madrid.

De opdracht versterkt Fugros positie in Spanje waar eerder ook oceanografische meetsystemen werden geleverd aan het Centro Oceanográfico de Santander (IEO) aan AZTI-Tecnalia en aan het Instituto Canario de Ciencias Marinas (ICCM).

Opdracht voor het uitvoeren van GeoSAR mapping in Zuid-Amerika

Fugro heeft twee opdrachten verworven voor het uitvoeren van nauwkeurige hoogtemetingen in delen van Zuid-Amerika. De gezamenlijke waarde bedraagt USD 13 miljoen. De werkzaamheden zullen worden uitgevoerd vanuit een vliegtuig met Fugro EarthDatas exclusieve GeoSAR radarmeetsysteem en worden gefinancierd door de Amerikaanse overheid.

De nieuwe opdrachten zijn een vervolg op eerdere werkzaamheden van Fugro in de regio. Sinds 2002 heeft Fugro wereldwijd meer dan 700.000 vierkante kilometer in kaart gebracht met behulp van GeoSAR. Oplevering is gepland voor juli en oktober en zal gebruikt worden om bestaande topografische kaarten bij te werken teneinde regionale landbeheer activiteiten te ondersteunen. Zoals bij eerdere opdrachten werkt Fugro met de Zuid-Amerikaanse autoriteiten samen om de kaartvervaardigingsprojecten te voltooien.

---

More information

Source : Fugro N.V.

Type : Corporate Press Release

E-mail :

Fugro N.V.

Leidschendam

www.fugro.com