Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport


4. Procedure IJsselmeerziekenhuizen nog niet afgerond

Procedure IJsselmeerziekenhuizen nog niet afgerond

Nieuwsbericht, 16 januari 2009


Minister Klink is tevreden dat de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) de IJsselmeerziekenhuizen, zorgverzekeraar Achmea en andere betrokken partijen vraagt hun steunverzoek aan te passen. Bij een toereikende herziening kan alsnog aan de voorwaarden voldaan voor balanssteun van de NZa.

De NZa heeft het verzoek om balanssteun zorgvuldig beoordeeld met behulp van informatie van diverse betrokken partijen. Hierbij is geconstateerd dat de aanvraag in de huidige vorm niet voldoet aan de eisen voor steunverlening, zoals verwoord in de beleidsregels van de NZa. In een brief aan de minister benadrukt de autoriteit dat de aanvraag `reparabel' is.

Het is nu aan de betrokken partijen om gezamenlijk te werken aan een aangepast steunverzoek. Minister Klink roept hen op dat te doen. Daarna zal de Nza een definitief besluit nemen over de herziene aanvraag.

De continuïteit van zorg in de regio noord en oost Flevoland komt niet in het geding. Minister Klink heeft die continuïteit steeds als uitgangspunt genomen voor de toekomst van een ziekenhuisvoorziening in deze specifieke regio. De Nza sluit zich daar in haar oordeel bij aan.