Socialistische Partij Groningen

SP uit zorgen over mogelijke verkoop Wmo-bedrijf Meavita

16-01-2009 * De SP heeft wethouder Jannie Visscher gevraagd naar de geruchten dat Meavita het WMO-bedrijf wil verkopen. Thuiszorg Groningen maakt ook onderdeel uit van Meavita. Meavita gaat nu 'ontvlechten', wat inhoudt dat de verschillende organisaties die nu onder Meavita vallen weer zelfstandig verder zullen gaan. Het onderdeel Wmo-bedrijf , waaronder dus de huishoudelijke verzorging, wordt wellicht verkocht aan een schoonmaakbedrijf. SP-raadslid Ria Rademaker maakt zich zorgen.

Fotobijschrift: Ria Rademaker: "Wij krijgen echt buikpijn van dit soort ontwikkelingen"

Verschillende schoonmaakbedrijven hebben al interesse getoond. Thuiszorg Groningen is een van de organisaties die huishoudelijke verzorging aanbiedt aan de mensen in de stad die hulp nodig hebben bij het huishouden. Rademaker: "Wij krijgen echt buikpijn van dit soort ontwikkelingen en maken ons dan ook grote zorgen over de thuiszorg die de Stadjers krijgen en naar de gevolgen die het heeft voor de mensen die voor Thuiszorg Groningen werken." Volgens de SP is dit een van de kwalijke gevolgen van de marktwerking in de zorg.

Wethouder Jannie Visscher deelt de zorgen van de SP-fractie over de ontwikkelingen bij Meavita. Volgens de wethouder staat het Wmo-bedrijf van Meavita nu niet te koop, maar zijn er inderdaad wel schoonmaakbedrijven die interesse hebben getoond. De gemeente heeft een contract met Thuiszorg Groningen en zal de organisatie daar ook aan houden.

Zie ook:
* http://groningen.sp.nl/fractie/dossier/dossier_rademaker.shtml>Dossier van Rademaker
* http://groningen.sp.nl/dossiers/zorg/index.shtml>Dossier Zorg