Ingezonden persbericht


Nr. 011

Hilversum, 14 januari 2009

BLAUW BLOED VANUIT OMAN
Blauw Bloed, Zaterdag 17 januari, 19:20 uur op Nederland 2

Zaterdag komt Blauw Bloed vanuit Oman. Het royaltyprogramma doet verslag van het bezoek dat Prins Willem-Alexander en prinses Máxima vrijdag en zaterdag aan de oliestaat brengen. Presentator Jeroen Snel volgt het koninklijk paar op de voet als onder andere de haven van de stad Sohar wordt bezocht en een olieraffinaderij van Shell.

De haven van Sohar in Oman is gebouwd naar Rotterdams model. De regering van Oman en de haven van Rotterdam participeren dan ook ieder voor 50% in de joint venture dat de haven van Sohar is. Op zaterdag bezoeken Willem-Alexander en Máxima een raffinaderij waar onder andere Shell maatschappelijk verantwoord olie produceert. 's Middags wordt er een door Nederland gefinancierd project bezocht waarbij vrouwen geholpen wordt een baan te vinden. Al met al is het bezoek gericht op nauwere economische banden met Oman. Daarbij wordt er aandacht gegeven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.

In Nederland volgt Blauw Bloed op donderdag Pieter van Vollenhoven tijdens het openingscollege van de eerste Nederlandse masteropleiding Risicomanagement aan de Universiteit Twente. Sinds 2005 is Van Vollenhoven er werkzaam als hoogleraar risicomanagement. Hij mocht dus absoluut niet ontbreken bij de start van de eerste Nederlandse master-opleiding. Omdat Van Vollenhoven zelf geen enkel risico uit de weg gaat was hij graag bereid het allereerste college van deze nieuwe opleiding zelf te geven.

Verder in Blauw Bloed: Moord, ballingschap en strategische huwelijken: dat zijn de trefwoorden die de roerige geschiedenis van het Griekse koningshuis tekenen. Regeren doen ze niet meer, maar ze zijn nog steeds te vinden bij de Europese vorstelijke families. Ook in Nederland! Het royaltyprogramma gaat zaterdag op zoek naar deze verdwenen monarchie.

Ook is er aandacht voor de Jordaanse koningin Rania. Zij slaagt erin schoonheid en intelligentie op een indrukwekkende wijze te combineren. De geboren Palestijnse is niet te beroerd om haar mening over politieke kwesties duidelijk te maken. Zaterdag een portret van de charmante Jordaanse glamourkoningin Rania die zich met hart en ziel voor allerlei goede doelen inzet.

Let op! In verband met Korenslag begint deze aflevering van Blauw Bloed een kwartier eerder dan normaal. Vanaf 19:20 uur op Nederland 2. Presentatie: Jeroen Snel.


---

Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht