Bonnefanten Museum Maastricht

M2LIVE five

zaterdag 17 januari 2009

In 2009, het jaar waarin ook '125 jaar Bonnefantenmuseum' wordt gevierd, vindt M2LIVE voor de vijfde keer plaats. Een feest ín een feest; alle reden om van deze succesvolle MuseumMarathon weer iets bijzonders te maken. Op zaterdag 17 januari 2009 gaat om 14.00 uur de lustrumeditie van M2LIVE van start.

Voor jongeren
In 2005 waren we heel trots op 1200 bezoekers, inmiddels profiteren meer dan vier keer zoveel jongeren van de optredens op de verschillende podia in het Bonnefantenmuseum. Alle bevolkingsgroepen in de leeftijd van 12 tot 25 zijn vertegenwoordigd: scholieren van VMBO tot Gymnasium en studenten van ROC´s tot universiteit. De optredens die we laten zien gaan van modern ballet tot lounge animaties, van cabaret en bands tot performances. Ook DJ's, dichters en klassieke muziek ontbreken niet, zo ongeveer alle cultuuruitingen komen aan bod.

Door jongeren
Een van de succesfactoren is dat jongeren zélf programmeren. Twee maanden lang komen vijftien jongeren wekelijks naar het museum om onder professionele begeleiding de inhoud van M2LIVE te bepalen. Het grootste compliment dat we kregen was dat ze veel meer verantwoording hadden dan gedacht. Dit jaar zullen ook enkele studenten uit België en Duitsland het programmateam versterken.

Meer beeldende kunst
In een kunstmuseum kan de relatie met de beeldende kunst natuurlijk niet ontbreken. Waar we vorig jaar de eerste stappen hebben gezet, willen we dat nu meer nadrukkelijk vormgeven. Om te beginnen herhalen we de M2LIVE Filmprijs. Afgelopen jaar waren we zeer onder de indruk van het aantal en de kwaliteit van de ingezonden films. We hopen dit jaar wederom veel mooie films te ontvangen (minimaal één minuut max. 10 minuten, DVD PAL).
Inzenden kan t/m dinsdag 6 januari 2009, een driekoppige professionele jury zal de films beoordelen. Een selectie is te zien tijdens M2LIVE.

De welbekende Art trips worden dit jaar een vitaal onderdeel van de programmering. De Art trips worden verzorgd door een team van jonge gidsen die op geheel eigen wijze bezoekers enthousiasmeren voor de beeldende kunst van het museum.
Verder gaan we op zoek naar aansprekende professionele kunstenaars die we uitnodigen om hun kennis te delen met jonge talenten in de zogenaamde Meet the professional.
Het museum vindt het ook belangrijk kunstenaars 'in opleiding' aan zich te binden. Zo gaan zij in het kader van Meet the Artscene een tentoonstelling inrichten met hun werk in de koepeltoren.

Afterparty Ipanema
Vanaf 23 uur tot 02 uur is er een swingende afterparty met LIVEmuziek in café Ipanema.

Actuele informatie over optredens & filmprijs. Lees meer

Support
M2LIVE is een initiatief van het Bonnefantenmuseum Maastricht in samenwerking met Code 043 en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Maastricht, de Provincie Limburg en het Prins Bernhard CultuurFonds.