Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

17 januari: conferentie 'Democratie en Vertrouwen'

17 januari 2009 9.30 - 18.00

In samenwerking met de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) organiseert NWO op zaterdag 17 januari de conferentie 'Democratie en Vertrouwen'. Volgens opiniepeilingen is het slecht gesteld met het vertrouwen in de democratie van de gemiddelde burger. Tijdens de conferentie wordt besproken hoe de Nederlandse democratie stand kan houden terwijl het vertrouwen in de politiek afbrokkelt.

Op vrijdag 16 januari 2009 vindt een besloten bijeenkomst plaats van de wetenschappers die in het kader van het NWO-programma 'Omstreden democratie' onderzoek doen. Op zaterdag 17 januari 2009 vindt de bijbehorende openbare conferentie plaats. Politici, bestuurders, ambtenaren, journalisten, wetenschappers en andere belangstellenden zijn welkom. U kunt zich via de website
www.minbzk.nl/democratieenvertrouwen tot 15 december aanmelden. Het aantal plaatsen is beperkt, dus zo snel mogelijk aanmelden wordt aanbevolen.

Op de openbare conferentie zullen gerenommeerde binnen- en buitenlandse gasten het woord voeren. Key note speaker is Onora O'Neill (president van de British Academy). Paul Frissen (Nederlandse School voor Openbaar Bestuur) zit de bijeenkomst voor.

De conferentie wordt gehouden in Den Haag (Sociëteit De Witte, Plein 24) en is mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de gemeente Den Haag. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. De voertaal op de conferentie is Engels.
* Conferentie 'Democratie en Vertrouwen'

* 17 januari, 9.30 - 18.00 uur

* Sociëteit de Witte, Plein 24, Den Haag

* Aanmelden a.u.b. vóór 15 december 2008.

Meer informatie over het programma, aanmelding en logistieke zaken vindt u op de website www.minbzk.nl/democratieenvertrouwen