Gemeente Hilversum

Niki Romijn met Roos van jou mond in Theater Achterom

17 januari 2009

Aanvang 20.15 uur.

"Prachtig", "ontroerend", "indrukwekkend", "eerlijk en pretentieloos", "inspirerend". Dat waren de reacties van een enthousiast publiek tijdens het eerste seizoen van de voorstelling Roos van Jou Mond. En dan nu ook te zien in Theater Achterom.

Roos van Jou Mond is het eerste soloprogramma van zangeres/componist Niki Romijn.
Ze raakte geïnspireerd door de prachtige poëzie van de Zuid-Afrikaanse dichter Ingrid Jonker en schreef de muziek bij een aantal van haar gedichten.

Ingrid Jonker (1933-1965) was een fel tegenstander van de apartheid en werd jarenlang monddood gehouden door het strenge censuurbeleid van de regering. Er verschenen slechts drie dichtbundels van haar hand, maar inmiddels is Ingrid Jonker bijna verheven tot een cultfiguur en de meest toonaangevende dichter van haar generatie. In het theaterconcert Roos van Jou Mond staan de poëzie en het veelbewogen leven van deze unieke dichter centraal. Met haar expressieve stem en bevlogen vertolking geeft Niki Romijn de woorden van Ingrid Jonker een nieuwe en persoonlijke lading. Ze zingt de gedichten in het Zuid-Afrikaans en begeleidt zichzelf aan de vleugel, bijgestaan door bassist Erik Robaard.

Toegang EUR 13,00

Adres
Theater Achterom, Eemnesserweg 7a, 1221 CT Hilversum