Gemeente Voorschoten

opent 2009 met algemene ledententoonstelling

Voorschotense Kunstkring opent 2009 met algemene ledententoonstelling

DanielleProper Van 17 januari tot en met 8 februari organiseert de Voorschotense Kunstkring (VKK) haar nieuwste tentoonstelling op de zolder van het Ambachts- en Baljuwhuis.

Niet minder dan 27 leden zijn met één of meer werken present. Zo kunt u snel een goede indruk krijgen van de grote variatie in kunnen en vormen van het kunstenaarscollectief. De expositie is in de aangegeven periode open op vrijdag tot en met zondag tussen 14 en 17 uur.De officiële opening vindt op zondag 18 januari om 15.30 uur plaats. Aansluitend kunnen leden en kunstminnaars elkaar ook een gelukkig nieuwjaar toewensen.

Sale
Door de relatief kleine ruimte is de inbreng van de afzonderlijke kunstenaars beperkt tot enige werken. Daarom worden vooral recente topstukken getoond. Van schilderijen en acquarellen tot kleine bronzen en plastieken. De meeste werken zijn te koop en vaak voor aantrekkelijke prijzen. Zo kunt u uw privé- of bedrijfscollectie op aangename wijze aanvullen met kwalitatief hoogwaardige kunst van echte professionals.

Vele stijlen
Als collectief vormt de VKK een uitgebalanceerd geheel. De kring bestaat momenteel uit zo'n 40 leden uit vrijwel alle disciplines van de beeldende kunst. Daardoor ontstaat een mooie wisselwerking en vormen de leden een onuitputtelijke inspiratiebron voor elkaar. Bij het aannemen van nieuwe leden wordt nadrukkelijk de toegevoegde waarde voor het collectief meegewogen. Zo wordt de kwaliteit en variatie bewaakt. Hanteert het ene lid de (digitale) camera, een ander werkt met een fijne en/of grove kwast. En weer een ander houwt steen, gebruikt lasapparatuur of zijn of haar blote handen. Uiteindelijk heeft elk VKK-lid zijn of haar eigen stijl, die u de ene keer wel en de andere keer misschien niet aanspreekt. Tijdens deze tentoonstelling kunt u met de uitingen van tweederde van de VKK-leden kennis maken. Een snelle manier om veel hedendaagse kunststijlen aan uw eigen smaak te toetsen.

Op de foto werk van Daniëlle Proper, een van de 27 exposanten.
* 17 januari 2009