Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer (ROVER)


Uitreiking ROVER Reizigersprijs op zaterdag 17 januari Ook dit jaar reikt ROVER de REIZIGERSPRIJS uit. Het thema - `de mens maakt het verschil' - intrigeert ROVER al langer. Regelmatig zijn we op zoek naar kleine en grote voorbeelden van voorvallen in en rondom het openbaar vervoer, waarbij een personeelslid net een stapje verder gaat dan strikt nodig is. ROVER heeft reizigers opgeroepen om zich te melden als zij in 2008 iets bijzonders meegemaakt hebben met een conducteur, buschauffeur, lokettist, toiletjuffrouw, of een ander - in of rondom het OV werkend - personeelslid.

In totaal ontving de jury - bestaande uit Ernst Cramer (Tweede Kamerlid, ChristenUnie), Liesbeth Alferink (Vice-voorzitter ROVER), Roel Berghuis (Vakbondsbestuurder, FNV Bondgenoten) en Hans Ridder (oud-directeur 9292) - ruim 20 inzendingen. Na breed afwegen is de jury dit jaar tot vijf nominaties gekomen:

Claudia Kruijer, informatrice NS Station Amersfoort Deze informatrice geeft blijk van een goede werkhouding, hetgeen doorwerkt bij de reiziger. Ze geeft service die je mag verwachten, maar dan op een heel prettige manier.

Ed Schipper en Wim van Dijke, kapiteins van de veerboot Hoek van Holland - Maasvlakte (RET)
Een goed voorbeeld van een prettige interactie tussen reizigers en personeel. Bij woon-werkverkeer is het extra belangrijk dat je op het OV aan kunt. De jury waardeert de inventiviteit en het sociale karakter van deze samenwerking in geval van vertragingen bij het spoor of uitval van de boot.

(Hoofd)conducteurs NS
De jury kreeg diverse voorbeelden onder ogen van acties van (hoofd)conducteurs waarover reizigers zeer tevreden waren. De jury wil graag haar waardering hiervoor uitspreken, door hen als groep te nomineren.

Margot Tepper, buschauffeur Arriva, standplaats Emmen De jury vindt deze chauffeur een topper: iemand die niet draalt, maar op zoek gaat naar een oplossing als er iets misgaat.

Robert van Aanholt, chauffeur Zuidtangent
Een heel goed voorbeeld van een echte gastheer voor het OV. Deze chauffeur geeft zijn reizigers dagelijks een goed gevoel mee, naar huis of naar het werk.

Aanstaande zaterdag zal jury-voorzitter Ernst Cramer alle genomineerden voorstellen en uitleggen waarom zij genomineerd zijn. Dan zal hij ook bekend maken wie de uiteindelijke winnaar is van de Reizigersprijs en deze uitreiken.

De prijsuitreiking begint om 15.30 uur, in De Schakel, Oranjelaan 10 in Nijkerk (op loopafstand van het station, zie www.deschakelnijkerk.nl).
Pagina geplaatst: 15 januari 2009