Gemeente Enkhuizen

Enkhuizen Actief

Samenwerkingsverband

Enkhuizen Actief is een samenwerkingsverband tussen lokale en regionale instellingen, het onderwijs, sportverenigingen en vrijwilligers. Vanuit het project worden inwoners van Enkhuizen gestimuleerd om deel te nemen aan sport- en bewegingsactiviteiten. Het project Enkhuizen Actief wordt gefinancierd door het ministerie van VWS en de gemeente Enkhuizen.

Groepen
De gemeente Enkhuizen en Sportservice West-Friesland vormen samen met de GGD en het Welzijnswerk de stuurgroep binnen Enkhuizen Actief. Daarnaast zijn er drie werkgroepen geformeerd waarin vertegenwoordigers van sportverenigingen, ouderenbonden, het onderwijs en vrijwilligersorganisaties zitting hebben genomen. Er is een werkgroep Jeugd, een werkgroep Senioren en een werkgroep Iedereen in Beweging. Deze laatste richt zich vooral op de publieke activiteiten en op alle inwoners van Enkhuizen. Uitgangspunt is dat de activiteiten een terugkerend en langdurig karakter krijgen, zodat de inwoners actief blijven sporten en bewegen de komende jaren.

Welke activiteiten en projecten?
De werkgroep Iedereen in beweging heeft als taak om een programma samen te stellen met sportieve activiteiten voor alle leeftijden, maar ook projecten ter bewustwording van het eigen beweeggedrag. De activiteiten kunnen aangeboden worden tijdens reeds bestaande evenementen, zoals bijvoorbeeld de Ronde van Noord-Holland, de Zuiderzeedagen of de Nationale Sportweek, maar er kunnen ook toernooien of andere nieuwe sportevenementen georganiseerd worden.

Fitheidstest senioren
Als het gaat om een stukje bewustwording van het eigen beweeggedrag, dan is de GALM+ fitheidtest een goed voorbeeld. Deze fitheidtest wordt gehouden op zaterdag 17 januari 2009 en is bedoeld voor inwoners in de leeftijdscategorie van 65 t/m 75 jaar. Inmiddels hebben 100 senioren zich aangemeld om o.a. hun uithoudingsvermogen, lenigheid, reactiesnelheid en bloeddruk te laten meten.
Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl