Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Zes gratis optredens gelijktijdig met Noorderslag Eurosonic

LOCALS ONLY! ON TOUR IN SIMPLON GRONINGEN

Gelijktijdig met Noorderslag Eurosonic, kunnen muziekliefhebbers op zaterdagmiddag 17 januari 2009 genieten van Dommelsch Locals Only! on Tour in Simplon te Groningen. Voor het vijfde seizoen toeren zes bands door heel Nederland om te laten zien dat ze de capaciteit hebben om boven hun regionale circuit uit te stijgen. In Simplon zullen alle zes Local Heroes een live optreden verzorgen: Wilsum, Outerspace Overdose, Chemisphere, Kern Koppen, The Excitors en Airbag. De zaal is open vanaf 14.00 uur en de toegang is gratis.

Wilsum uit Overijssel smijt in een klassieke bezetting een brok energie over de planken, die zijn weerga niet kent. Geïnspireerd door bands als Grand Funk Railroad, Blue Cheer, Led Zeppelin en The Who werkt de band aan een repertoire met catchy songs die niet ergens blijven hangen, maar juist staan als een huis.

Outerspace Overdose laat zich inspireren door science fiction films uit de jaren '50, wat resulteert in glamrock en een gezonde dosis show dat je (terecht) een gat in de markt zou kunnen noemen.

Chemisphere bestaat al sinds 1998, maar vanwege succesvolle optredens en enthousiaste fans is alles de afgelopen tijd in een stroomversnelling geraakt. Hun repertoire is een mix van pop, rock, folk, hippie-rock, eighties, experimenteel, puurheid, distortion, protest, emoties, mysterie, en nog veel meer.

Kern Koppen is een drietal geroutineerde hiphopfanaten uit Den Haag en bestaat uit Ahab en Ki en producer Tommy 2 Times. De verfrissende combinatie van live-instrumenten, platensamples en digitale effecten is kenmerkend voor Kern Koppen. Daarnaast zorgen de mc's voor persoonlijke en eerlijke introspectieve teksten.

The Excitors uit Den Haag specialiseren zich naar eigen zeggen in eenvoudige, doch aanstekelijke popliedjes. Fris, catchy en meezingbaar zijn typeringen die je te binnen schieten als je de liedjes luistert. Britpop lijkt het meest voordehand liggende hokje, maar The Excitors verrijken hun geluid met een breed spectrum aan invloeden. Variërend van The Police tot aan Rage Against The Machine.

Airbag bestaat uit Vier rasmuzikanten uit Amsterdam. Het internationale gezelschap speelt frisse popsongs met een scheutje britpop. De nummers van Airbag lopen soepel en liggen prettig in het gehoor. Zanger en tekstschrijver Panos Tamtakos strooit met pakkende one-liners zodat de Airbag-refreinen na een optreden nog lang blijven hangen.

Dommelsch Locals Only! on Tour -lichting 2008-2009

Elk jaar worden door het Nederlandse publiek en een vakjury (LiveXS Popmagazine, Fabchannel, KXradio en Dommelsch) de zes beste acts van Dommelsch Locals Only!, ofwel de 'Local Heroes', gekozen. De winnaars van 2008 zijn Wilsum, Outerspace Overdose, Chemisphere, Kern Koppen, The Excitors en Airbag. Zij toeren dit seizoen in wisselende samenstellingen langs toonaangevende Dommelsch poppodia door heel Nederland. De Kampense formatie Wilsum is daarbij als 'Dommelsch Local Hero 2008' als enige tijdens alle edities van de partij. Speciaal voor Dommelsch Locals Only on Tour portretteerde glamour-, muziek- en fashionfotograaf Marc Deurloo de Local Heroes op bijzondere wijze.

Over Dommelsch Locals Only!

Dommelsch Locals Only is Nederlands grootste platform voor independent talent. Het biedt een uitgebreid pakket aan ondersteunende elementen waar talentvolle nieuwe bands de ruimte krijgen zich inhoudelijk verder te ontwikkelen en om zich op podia, radio, televisie en internet te presenteren voor een groter publiek. Muziekliefhebbers kunnen zo -veelal gratis- kennis maken met nieuw talent.

Touragenda Dommelsch Locals Only! on Tour

17 januari Simplon, Groningen (middagprogramma gelijktijdig met Noorderslag, Eurosonic alle bands)

27 maart Tivoli de Helling, Utrecht (start stemperiode, alle bands)

02 mei Sugar Factory, Amsterdam (bekendmaking Local heroes 2009, alle bands)

----------