TROS

Hilversum, 16-01-2009
Afdeling Marketing & Communicatie

Televisie

Z@PPSPORT

Uitzending zaterdag 17 januari

Z@PP - 08.45 uur

WEL ELFSTEDENTOCHT IN Z@PPSPORT

The Battle
In The Battle wordt sinds 1997 de Elfstedentocht weer gereden. Je hebt er vast van gehoord: het is een lange schaatstocht van 200 kilometer dwars door Friesland. Tot nu toe waren de winters niet koud genoeg voor een nieuwe Tocht der Tochten, maar in Z@PPSPORT gaat het wel gebeuren. Twee teams bepalen wie er beter zijn in deze barre schaatswedstrijd: de jongens of de meiden. De laatste Elfstedentocht winnaars zijn Henk Angenent en Klasina Seinstra. Zij stomen de twee teams klaar voor de strijd. Het traject is wat korter, maar alle Elfsteden-onderdelen komen voorbij, zoals klunen en stempelen. Het winnende team krijgt de Z@PPSPORT beker.

Wintergolf
Nederlandse topschaatsers strijden tegen elkaar op Ron's golfbaan. Wie krijgt in de minste slagen de bal in de hole? Barbara de Loor en Carl Verheijen is het gelukt in slechts twee keer. Weet Gretha Smit ons te verbazen met een hole-in-one?

Televisie

Z@PPSPORT

Uitzending zondag 18 januari

Z@PP - 08.45 uur

PSV-ER IBRAHIM AFELLAY HELPT FAN

Hellup
Sander Hermeling (12) is een enorm fan van Ibrahim Afellay, topvoetballer bij PSV. Sander voetbalt ook, alleen als hij hard rent, vindt hij het lastig om te schieten. Zijn grote idool gaat hem daarbij helpen.

Portret
Stella showt je haar favoriete sport. Maar eerst moet je raden wat ze doet en daarna vertelt ze je er alles over.

Move
Een basketbal-trick van Robert: De Balspin!

Latje Trap
De Graafschap staat vanaf de start van deze competitie op nummer 1 in het klassement. Vijf D1-tjes van Willem II willen daar natuurlijk verandering in brengen.

Presentatie: Ron Boszhard en Angela Esajas

Meer informatie op: www.zappsport.nl.