TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 21-11-2008

Televisie
HET EI VAN COLUMBUS
Uitzending vanaf zaterdag 17 januari
Nederland 3/Z@PP - 19.45 uur

YOLANTHE PRESENTEERT EI VAN COLUMBUS

Yolanthe Cabau van Kasbergen presenteert het nieuwe TROS-programma HET EI VAN COLUMBUS. Hierin gaat zij op zoek naar dé 'Willy Wortel' onder de Nederlandse jeugd.

HET EI VAN COLUMBUS is een spannende afvalrace waar kinderen hun zelf- bedachte idee kunnen uitwerken en ontwikkelen tot een echt product en een eigen bedrijf leren opzetten. Vanaf zaterdag 17 januari 2009 is dit nieuwe TROS-programma negen weken lang te zien op Nederland 3.

In HET EI VAN COLUMBUS zullen kinderen met hun simpele, maar vaak logische inzichten, de wetenschap, techniek en zakenwereld versteld doen staan met hun eigenzinnige en fantasierijke ideeën. Wat te denken van een alarmportemonnee, de blindengeleide schoen of de pratende buspaal.

Elke aflevering van HET EI VAN COLUMBUS begint met een strenge selectie. Vijf kinderen krijgen de kans hun idee aan een jury van jonge ondernemers te presenteren. Voor drie van hen eindigt de race om HET EI VAN COLUMBUS ook daar. De twee beste plannen van de week worden vervolgens uitgewerkt. Bijgestaan door een persoonlijke coach leren deze twee ondernemers in de dop hun idee te ontwikkelen tot een echt product dat ook werkelijk verkocht zou kunnen worden. En ook worden de twee overgebleven kandidaten uitgedaagd om een pakkende naam voor hun product te verzinnen en daar een echt logo en een wervende slogan bij te creëren. Dit kunnen ze zelf doen, maar slimmeriken mogen ook de hulp van een echt reclamebureau inschakelen. Het laatste woord is uiteindelijk aan de jury, bestaande uit internetondernemer Michiel Mol, de 17-jarige entrepreneur Fleur Kriegsman en acteur Horace Cohen. Met een vlammende eindpresentatie proberen beide kandidaten de jury te overtuigen. De winnaars van elke aflevering ontmoeten elkaar in de laatste aflevering in de race naar het EI VAN COLUMBUS.

Voor meer informatie: www.tros.nl/eivancolumbus




TROS