Ingezonden persbericht



PERSBERICHT - MELKWEG AMSTERDAM

SPIN OFF 2009
Don 'Campbellock' Campbell special guest bij kick off in Amsterdam Oude Zaal ( zaterdag 17 januari ( 19:00 ( E 7,50

De grondlegger van de dansstijl locking, de legendarische Amerikaanse danser Don Campbell, is speciale gast op zaterdag 17 januari 2009 in de Melkweg in Amsterdam. Op die dag vindt de kick off plaats van Spin Off, de nationale breakdance en funky dance style wedstrijd. De kick off is de eerste prefinal en staat in het teken van locking.

Begin jaren zeventig 'ontstond' het locken in een nachtclub in Los Angeles. De dansstijl werd in heel Amerika bekend door Don Campbells optredens in het populaire televisieprogramma Soul Train. The Jacksons (met name Michael) en Beyoncé vertoonden locking in hun optredens; inmiddels vormt deze dansstijl de basis van veel bekende choreografieën in videoclips. Don Campbell zal op de dag van de prefinal twee workshops geven, en 's avonds de locking battles jureren.
Deelname aan de workshops uitsluitend op inschrijving via www.spin-off.nu.

De avond begint om 19:00 uur met battles van b boys en b girls om de prijs voor 'beste duo' en 'beste crew'. Groove Kingz, winnaars van Battle of the Year Benelux 08, zullen een speciaal gastoptreden verzorgen.

Check voor de meest actuele informatie over de workshops en het inschrijven voor de battles en workshops: www.spin-off.nu en www.spin-off.hyves.nl.

Stichting Spin Off werkt samen met Paradiso, Melkweg, 5th Element en Zulu Nation Nederland en wordt mede mogelijk gemaakt door het FPPM en de gemeente Amsterdam.


---

Meer informatie over locking en Don Campbell:

http://en.wikipedia.org/wiki/Don_Campbell
http://www.oldschoolsports.itcstore.com
https://www.msu.edu/user/okumurak/styles/pop.html
http://www.stormdance.de/?cat=6

http://www.youtube.com/watch?v=vLfnyEMsKxU
http://www.youtube.com/watch?v=fjP93XLP8D0
http://www.youtube.com/watch?v=_802ccdfRa4
http://www.youtube.com/watch?v=heTlkxpcwws

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht